Blog

De roze wolk

Moeder en kind“Lekker genieten hè?” En, “zit je al op de roze wolk”? Hoe vaak heb ik het al gehoord inmiddels? Zelf ging ik er ook  vanuit dat een jonge moeder zich daar ergens bevond. Maar nee….ik kon niet zeggen dat ik ergens torenhoog op een mooie roze wolk zat, en mij in bed gedroeg als een prinses op de erwt.

Was ik raar? dit wel normaal? vaak heb ik niet getwijfeld aan mijzelf. Dit hoorde toch absoluut niet? Ik moest het geluk van de daken kunnen schreeuwen nu ik een mooi gezond kereltje in mijn armen had liggen!

Natuurlijk was ik ontzettend blij met mijn mannetje, ik zou hem echt voor geen goud meer willen missen! En ook ik kon wegdromen in zijn o zo schattige blik als hij weer eens vol overgave op mijn borst lag te slapen. Maar dat ik mij ergens in de hoogste regionen van de hemel bevond….nee, dat kon ik niet echt zeggen!

Maar wees eerlijk, de fitheid is ver te zoeken na een bevalling, je voelt je allesbehalve aantrekkelijk. Je lijf is een grote blubberpudding. Over je slaapgebrek nog maar te zwijgen door die, als je geluk hebt, paar uur die je baby je ’s nachts gunt. En dan heb ik het nog niet eens over de totale verandering die je als kersverse moeder doormaakt. En de hormonen gieren je nog steeds door je lijf!

Het gekke is….Geen enkele jonge moeder die het ook maar in haar hoofd haalt om hier ook maar met één woord over te spreken. De meesten zouden een Oscar kunnen winnen voor het goede acteerwerk dat ze laten zien! Maar als je toch heel voorzichtig vertelt dat de roze wolk bij jou toch niet zo roze was in het begin, dan beamen ze het bijna allemaal! Is het dan toch nog zo’n taboe om toe te geven dat je best heel erg moet wennen aan je nieuwe bestaan als moeder? Dat het niet allemaal maar een groot feest hoeft te zijn, en je best mag toegeven aan al je gevoelens die deze hectische periode met zich mee brengen?

En toch….7 weken later moet ik toegeven dat ik heel vaak wel degelijk zweef van geluk! Ik ben verliefd op het mooiste mannetje van de hele wereld! Als ik ’s ochtends naar zijn bedje loop, en word overladen door zijn allerliefste glimlach, dan heb ook ik mogen ervaren wat het is om op de befaamde “roze wolk” te zitten!
Previous post

Nieuw meetsysteem verkleint kans op complicaties bij geboorte

Next post

Wachten bij gebroken vliezen beter dan bevalling inleiden

The Author

Elsbeth

Elsbeth

Een gelukkige Arnhemse mama van Maxim (juli 2013).