StickyBlog

Een kinderwens is meer dan een woord

Mijn eerste blog op een site voor Arnhemse moeders terwijl ik zelf nog niet bezig ben met zwanger worden. Hoe ik hier terecht ben gekomen? Dat vraag ik mezelf ook wel eens af. Als ik naar mijn omgeving kijk zijn de meeste eenentwintigjarigen met totaal andere dingen bezig: shoppen, uitgaan, daten en beauty. Dan realiseer ik me altijd dat ik niet thuishoor tussen de meeste eenentwintigjarigen aangezien ik met veel plezier dat lijstje zoveel mogelijk vermijd. Natuurlijk is shoppen wel eens leuk en kun je veel plezier hebben met beauty, maar ach, er zijn belangrijkere dingen in het leven. Zoals.. kindjes!

Ik zal bij het begin beginnen. Vroeger heb ik altijd al ‘jong’ moeder willen worden, begin of midden twintig leek me de ideale tijd. Wat ik niet wist is dat er een verschil was tussen het beeld dat je kinderen wilt krijgen later en het gevoel dat je kinderen wilt. Tijdens een stage in Ierland kwam ik er opeens achter dat een kinderwens meer is dan een idee. Opeens op een dag kwam mijn kinderwens aanwaaien, ‘Ik wil een kindje!’, dacht ik als negentienjarige op mijn bed in Ierland. Tja, niet echt handig als je nog midden in je studie zit en nog niet eens samenwoont.

Mijn vriend was verrast door mijn plotselinge hunkering naar een kleintje en moest even wennen aan het idee. Natuurlijk kon het nog niet, maar er over praten en fantaseren kan toch geen kwaad? Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en heeft het praten en fantaseren er toe geleid dat we een lijstje hebben met namen, weten wat voor opvang we willen, bepaalde opvoedtechnieken, welke wagen het beste bij ons past, hoe het kamertje er uit gaat zien.. Alleen mist er nog een ding: een kindje.

Als verstandige individuen hebben we gewacht tot het wél ‘uitkwam’ en dat doet het gelukkig bijna. Nog een jaartje studie en dan ben ik hopelijk klaar, dan kunnen we eindelijk proberen te krijgen waar we al die tijd over praten.

De pil is de deur uit, want ik wil natuurlijk wel weten wat mijn lichaam nou doet. En zwanger worden in het laatste deel van mijn studie, tja dat kan vast ook geen kwaad. We houden het nu op 2014, het jaar waarin hopelijk onze droom toch echt uit gaat komen.

Previous post

Middagslaapje helpt kleuters beter leren

Next post

Overtijd

The Author

Sof

Sof

Sof is jonge meid die al een tijdje rondloopt met een kinderwens. Ze wil graag eerst afstuderen voor ze er gehoor aan geeft maar zou het wel leuk vinden om haar bevindingen te delen voor het zo ver is. Ook onderwerpen als jong ouderschap en beelden in deze maatschappij schrijft ze graag over.

Ze woont samen met haar vriend in Arnhem en is nog niet zo bekend in de stad, dus ook op dat vlak is het nog ontdekken, ontdekken, ontdekken.

2 Comments

  1. Blade
    3 oktober 2013 at 11:23

    Dat is inderdaad best jong, maar succes, toch leuk jong moeder? Een puntje.. het maakt echt niet uit of je nu al stopt met de pil, juist als je dat net doet voordat je zwanger wilt worden ben je erg vruchtbaar.. Maargoed.. die hormonen zijn ook niet alles…

  2. Lisa
    9 oktober 2013 at 06:00

    Volgens mij ben je niet (vaak) direct nadat je stopt met de pil vruchtbaar. Je moet eerst ontpillen. Daarnaast is inzicht in je cyclus ook handig als je zwanger wilt worden.