StickyBlog

Moeder werkt minder na geboorte kind

Na de geboorte van hun kind gaat 81 procent van de vrouwen minder werken, terwijl de vader veelal evenveel uren blijft maken. Hiermee blijft de traditionele rolverdeling in het gezin in stand. Dit is de uitkomst van de poll die de afgelopen periode op zwanger- en babywebsite 24Baby.nl stond.

Er hebben ruim 350 zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen gereageerd op de poll. In 53% van de gevallen gaat alleen moeder minder werken. Een behoorlijk verschil ten opzichte van de 4% waarbij alleen vader minder gaat werken. 28% gaf aan dat beide ouders minder aan de slag gaan en 15% dat beide ouders even veel blijven werken en er kinderopvang geregeld wordt.

In veel gezinnen moeten er rekensommen gemaakt worden om te kijken naar de mogelijkheden om minder te werken en alles te kunnen betalen. Er zijn veel zaken die meegenomen worden bij zo’n beslissing. De keuze verschilt per persoon, per stel en per gezin.

Hoe combineren jullie werken met het gezinsleven?

Vond je dit bericht interessant? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem:

Previous post

Bijenkorf Arnhem gaat sluiten

Next post

Antidepressiva gevaar bij bevalling

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.