Blog

1e blog: de laatste loodjes…

Monique Arts, docent Zwangerfit ArnhemAls eerste zal ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Monique Arts en ondanks dat ik geen echte Arnhemse moeder ben (ik woon in Wijchen), voel ik me er wel een beetje eentje. Zelf ben ik naast trotse moeder van een dochter van 5 en een zoon van 3, als (bekken)fysiotherapeut en NVFB- Zwangerfit®-docent  werkzaam in Arnhem (Elderveld). Ik heb dan ook al veel zwangere- en (pas)bevallen Arnhemse moeders mogen leren kennen.

Vanwege mijn grote affiniteit met deze doelgroep heb ik besloten mij te gaan specialiseren als bekkenfysiotherapeut, om zo veel betere en gespecialiseerde behandelingen te kunnen geven. Niet alleen aan zwangere- en bevallen vrouwen trouwens, maar daarover later meer.

De opleiding bekkenfysiotherapie is een 3-jarige masteropleiding die je kunt volgen als je algemeen fysiotherapeut bent. Ik hoor sommigen van jullie denken: die is niet wijs! En dat klopt, het is eigenlijk gekkenwerk om naast een gezin met kleine kinderen en een eigen praktijk ook nog eens te gaan studeren. Degene onder jullie die iets vergelijkbaars hebben gedaan weten vast wat ik bedoel.

Gelukkig komt er binnenkort een einde aan deze leerzame en zware periode, ik ben namelijk bezig met de laatste loodjes van de opleiding. Het voltooien van de zogenaamde masterproof. En zoals menig hoogzwangere vrouw zal beamen: die laatste loodjes wegen vaak erg zwaar. Je kijkt uit naar de komst van je baby, of in mijn geval naar een diploma. Maar voor het zover is moet je eerst nog een klus klaren (bevallen /masterproef). Maar ook het volgende cliché klopt: je krijgt er wel iets moois voor terug!

Ik wil als blogger proberen om regelmatig een onderwerp aan de orde te stellen waarvan ik vind dat iedere (Arnhemse) moeder af zou moeten weten. Mijn missie is om meer bekendheid te geven aan mijn geweldige vak, wat nog vaak onbekend is. Waarom? Veel te vaak blijven mensen rondlopen met klachten waar veel aan is te doen en dat blijf ik ontzettend zonde vinden. Hoeveel moeders denken er niet dat het erbij hoort dat je wat (druppels/scheutjes) urine verliest als je met je kind op de trampoline springt? Veel te veel, dat weet ik zeker. En nee, dat hoort niet en er is vaak heel veel aan te doen!

Jullie zullen regelmatig wat van mij gaan lezen, maar eerst maar eens die laatste loodjes overleven 😉

Voor iedereen die ook met laatste loodjes bezig is: zet hem op! Voor alle Arnhemse moeders: een fijne zomer! Daarna zullen jullie weer iets van me lezen!

Monique

Previous post

Review: Strikluiers van Ecobaby

Next post

Monique Arts

The Author

Monique Arts

Monique Arts