Blog

De voordelen van dragen

Blogger NatasjaWaarom draag je eigenlijk? Dat is een vraag die ik heel regelmatig krijg. Buiten het feit dat het natuurlijk gewoon heel erg gezellig is, is de lijst met voordelen van dragen best heel lang. Maar om het niet al te lang te maken zal ik proberen om er een paar toe te lichten.

Vaak begin ik met uitleggen dat het eigenlijk heel erg handig is. Je hebt je handen vrij om nog wat dingen te kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes. Of als je al een ouder kindje hebt kun je bijvoorbeeld nog spelletjes doen. Het is ook heel handig als het buiten regent en je moet de hond nog uitlaten. Kindje op je rug, in 1 hand de paraplu en in de andere hand de hondenriem. Dat krijg je echt niet voor elkaar als ook nog een wandelwagen moet duwen!

Maar het is ook goed voor de hechting tussen ouder en kind. Als je baby net geboren is, is alles nieuw en spannend. Na 9 maanden lang lekker warm en vertrouwd bij mama in haar buik te hebben gezeten is het tijd om de grote wereld te gaan ontdekken. En waar kun je dat nou het beste doen? Juist, lekker bij papa of mama! Nieuwe omgevingen maken op de manier vaak minder indruk en prikkels van buitenaf zijn meestal makkelijker te verwerken voor een baby, omdat hij de geborgenheid van papa of mama voelt.

Ook kan het helpen om huilbaby’s rustiger te krijgen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat baby’s die gedragen worden vaak rustiger zijn en tot 43% minder huilen dan baby’s die niet gedragen worden!  En het helpt vaak bij baby’s die last hebben van spugen en reflux. Door je baby rechtop te dragen heeft hij minder last van melk wat terug komt.

Redenen genoeg dus om je baby lekker bij je te gaan dragen!

 

banner 468x60

 

Previous post

Klootslak

Next post

Arnhemse Moeders: hoe het begon

The Author

Natasja

Natasja