Blog

Jaarwisseling

vuurwerkHoi allemaal!

Natuurlijk wil ik jullie vanaf dit blog een geweldig jaar toewensen! Hoop dat al jullie dromen uitkomen. De aanstaande moeders wens ik een heerlijke bevalling toe.

En mama’s hoe hebben jullie de jaarwisseling doorgebracht met jullie kroost?

Manlief en ik hadden besloten dat de drie jongsten gewoon naar bed zouden gaan. Rond half twaalf zouden we ze wakker maken om samen met ons en de oudste af te tellen. Maar zoals je al kunt vermoeden, verliep het uiteraard iets anders.

Jongste zoon en dochter sliepen meteen. Zoon nummer twee van bijna 7 echter niet. We hoorden hem al een paar keer op de overloop spoken. Nog maar een keer naar de wc, hoogslaper in èn weer uit. Tegen half elf hebben we hem maar naar beneden gehaald. Ik was bang dat hij anders net voor twaalven toch in slaap zou vallen. Dat gezicht, lieve help, dat gezicht!! Ik zal het m’n leven niet meer vergeten. Onbetaalbaar. Een lach van oor tot oor, glinstering in zijn ogen. Hij was zo opgewonden dat hij naar beneden mocht komen dat hij niet meer kon ophouden met ernstig breed glimlachen. Hij mocht tussen papa en mama inzitten op de bank en mee kijken naar een film (The Blues Brothers). En die film was ook nog eens heel grappig en hij kon de ondertitels lezen. Hij voelde zich zo stoer!

Om half twaalf hebben we onze dochter van 4 wakker gemaakt. Het ging moeizaam maar ze wilde er toch wel erg graag bij zijn. Met z’n vijfjes gingen we iets na twaalven naar boven. Op de gezamenlijke kamer van jongste (2) en ons glimlachtertje-van-bijna-zeven hebben we naar het vuurwerk gekeken. Ieder jaar weer een prachtig gezicht. We kijken uit over een groot deel van zuid (Vredenburg/Kronenburg/De Laar) dus er valt genoeg te zien. En jongste? Nou, die sliep gewoon door al het gekakel en lawaai van het vuurwerk heen! (dat hij dus vanmorgen vroeg wakker was omdat hìj wel een normaal slaappatroon had gehad en wij niet laat ik maar even achterwege 😉 )

Liefs,
Marleen

Previous post

Koffieochtend voor Elderveldse moeders

Next post

Anouk

The Author

Marleen Snijders

Marleen Snijders

Moeder (1971) van vier kinderen (2001/2007/2009/2011), getrouwd met manlief (1971). Auteur voor oa de Favorietseries, docent Engels, huisvrouw, mantelzorger, helpt graag op school, Engeland, boeken, plezier en maagverkleining.