BlogReviews

Kleur Je Zwangerschap Arnhem: een aanrader!

Een nieuwe workshop rondom de zwangerschap? Daar wilden wij wel aan mee doen! Van te voren hadden we ons er niet echt in verdiept, dus we lieten het maar over ons heen komen.

Zaterdagmiddag werden we ontvangen op een mooie locatie van kinderopvang Kindergarden in Arnhem. In totaal waren er 4 stellen, en Brechje en Antoinette die de workshop samen gaven. Tijdens een korte kennismaking, konden we lekker wat drinken en ook aan de hapjes was gedacht.

Brechje begon met een stukje theorie rondom de bevalling. Nuttige informatie met betrekking tot wat er allemaal in het lichaam van de vrouw gebeurt tijdens de bevalling. Een belangrijk onderdeel is de aanraking van je kindje en hoe je het ook kunt geruststellen tijdens de bevalling, want ook voor het kindje is het een heftige gebeurtenis.

Na deze theorie gingen we over op de praktijk. Alle vrouwen mochten hun buik bloot maken en de mannen kregen instructies zodat het kindje goed in hun handen voelbaar was. Daarna mochten de moeders lekker in een relaxte strandstoel plaats nemen en kregen we uitleg over het beschilderen van de buik. De mannen konden zich vervolgens helemaal uitleven, door met de vingers/handen de buik te beschilderen. Door deze aanraking zou er interactie met het kindje kunnen ontstaan.

Bij de een was dit meer voelbaar dan bij de ander. Bij ons reageerde het kindje ook op papa’s aanraking, maar op een gegeven moment was papa meer gefocust op zijn schildering dan op het kindje. Al met al ontstonden er vier totaal verschillende beschilderde buiken, maar stuk voor stuk even mooi. Na nog een fotoshoot van alle stellen en de beschilderde buiken, sloten we af met een glas champagne (natuurlijk alcoholvrij) en werd er nog even na gekletst.

We vonden het een leuke workshop om samen te volgen. Naast de cursus Samen Bevallen en alle overige voorlichting die je tijdens je zwangerschap krijgt, vonden we dit een hele leuke manier om eens anders met de zwangerschap bezig te zijn. Daarom vinden we het ook echt een aanrader! En één belangrijk punt; elke vader heeft wel een verborgen Picasso ergens in zich schuilen….

> Lees meer over de workshop Kleur Je Zwangerschap

Bekijk de agenda voor de eerstvolgende workshopdata

Previous post

Workshop Kleur Je Zwangerschap Arnhem: tijd voor én met elkaar

Next post

Mom In Balance nu ook in Oosterbeek!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.