Blog

Leuk hé, badkleding?

Girls playing at the poolFijn hé, het wordt langzamerhand weer zomer. Het mooie weer komt eraan. Weg met die alles verhullende winterkleding. Eindelijk mag je weer in bikini.

Of niet?

Helaas geldt dit niet voor iedereen. Ik krijg wel eens reacties van ouders die vertellen dat er een vriendje of vriendinnetje van hun kind komt vragen of hij of zij mee gaat zwemmen. Je zou dan denken: ‘Wat leuk, ga gezellig mee.’ Dit was ook de gedachte van de moeder die ik pas geleden sprak. Elke keer als haar dochter werd meegevraagd, was er wel wat aan de hand. De ene keer had ze last van buikpijn, de andere keer had ze er geen tijd voor, weer een keer had ze geen zin. De moeder maakte zich zorgen. Wat was er toch aan de hand?

Schaamte

Toen de moeder bij haar dochter vroeg waarom ze steeds niet mee ging zwemmen, vertelde ze dat ze niet in badkleding durfde, omdat ze zich er niet prettig bij voelt. ‘Ik voel mij dan heel ‘dik’ . De anderen zijn allemaal veel dunner.’ Dit is voor de ouders confronterend om te horen. De moeder was er dan ook erg van geschrokken. Ze had eigenlijk helemaal niet in de gaten dat haar dochter er zo mee zat; dat ze wat zwaarder is.

Tips

1. Voorkom dat jouw kind te dik wordt door goede voeding en voldoende beweging.
2. Let als ouder op door te kijken of de kleding past; zit het niet te strak?
3. Wanneer je als ouder ziet dat jouw kind zwaarder wordt of het kind geeft dit zelf aan; onderneem dan direct actie. Zet jouw kind niet op ‘dieet’ , want kinderen hebben voldoende voedingsstoffen nodig om in de lengte te blijven groeien.
4. Maak het ‘probleem’ bespreekbaar met je kind.

Draagt jouw kind graag badkleding bij het zwembad of in de zomer ?

Zoekt jouw kind ook uitvluchten om bepaalde kleding niet te dragen of aan bepaalde activiteiten niet deel te nemen? Schrijf je reactie hieronder.

Vindt jouw kind dat het te dik is en wil je het graag helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakings- of adviesgesprek.

Previous post

Monique Scholten, gewichtsconsulent voor kinderen

Next post

Een meisje!

The Author

Monique Scholten

Monique Scholten