StickyBlog

Na het feest

KinderfeestHet is stil in huis. Het enige wat ik hoor is het plakkende geluid van mijn schoenen op de vloer als ik de woonkamer doorloop. De kinderen slapen. Het duurde even voordat het zo ver was. Ondanks mijn wakende blik is ze een hoeveelheid suiker toe gestopt die ze normaal in een jaar nog niet wegwerken. “Moet kunnen voor een keertje toch” hoor ik achter mijn rug zeggen wanneer ik mijn dreumes zie langswaggelen met een grote negerzoen in haar hand.

Ach ze hebben het toch leuk gehad denk ik terwijl ik het inpakpapier van de grond verzamel. Een deel is nat geworden en plakt aan mijn bank vast. Ik grijp ook nog in een stuk roze kauwgom. De hoeveelheid kado’s was niet aan te slepen natuurlijk. De eerste auto is al stuk en een deel van de nieuwe puzzels is in de kan limonade gegooid door het buurjongetje. Kwam ik pas achter toen ze al praktisch opgelost waren. Tijdens het opruimen sorteer ik het eerste speelgoed voor de kliko. Er is nog meer dan voldoende rommel over, ondanks mijn zorgvuldig opgestelde lijstje wat uiteraard compleet genegeerd is.

Ik schrob de bank met een mengsel van water en groene zeep. Het pakpapier verandert witte bolletjes. Ik poets me suf maar er blijft een grijzige waas zichtbaar. Dan verplaats ik me maar naar de plek waar mijn peuter overheen heeft geplast. “Ah ik was net te laat mama” zei hij met grote ogen als ik de natte vlek in zijn broek ontdek. Afsproeien met azijn en hopen dat de lucht een beetje vervliegt. Kan gebeuren.

Wanneer ik de vloer dweil ontdek ik een collectie gaatjes in mijn laminaat. Souvenir van een neefje, die het hamertje tik spel uit probeerde en toe was aan uitdaging naast het bijbehorende plankje. Helemaal gemist omdat ik net op dat moment druk was met het buurmeisje wat met de prikker van het nieuwe prikblok de kat aan het opjagen was. Heb natuurlijk ook maar één paar ogen, en je ziet dan toch niet alles.

Als de vloer aan het drogen is sluip ik naar de zolder en zet ik vast een wasje aan. Een waar feestwasje. In totaal zijn er 4 (onder)broeken, 3 longsleeves, 4 jurkjes, 16 doekjes, 3 theedoeken en 5 sokken doorheen gegaan (de zesde vind ik 4,5 maand later half vergaan in de plantenbak). Het mengsel van diverse stoffen, negerzoen, taart, restanten van spekjes en ander snoepgoed en natuurlijk urine stop ik zorgvuldig in mijn gewillige wasmachine. Ik stel hem maar in op een intensief programma. Ach, wat maakt zo’n extra wasje nou uit.

Wanneer ik beneden kom is de vloer droog en begint de vaatwasser te piepen. Snel even uitpakken zodat hij nog een ronde kan draaien voordat ik ga slapen. Dan heb ik er morgen nog maar twee te gaan. Ik plof neer op de naar azijn ruikende bank, de getraumatiseerde kat rolt tegen me aan. Tevreden kijk ik de woonkamer rond. Het was een groot succes.

Gefeliciteerd met je eerste verjaardag Arnhemse Moeders! Dat er nog maar vele feestjes mogen volgen.

Previous post

Hoera! 1 jaar oud - een terugblik

Next post

Super cadeau voor Lily

The Author

5ter

5ter

Esther, moeder van kleuterzoon Siem (2011) en peuterdochter Fem (2014). Druk bezig met mijn weg vinden in het moederschap, peuterdragen, buitenhuis werken en ook nog tijd vinden om lekker en gezond met elkaar te eten. Ik heb daarnaast een webshop: It's a Wrap. Al deze elementen geven regelmatig inspiratie tot het schrijven van mijn weblogs.

Je kunt eerdere blogs en recepten ook teruglezen op: http://tussenmarsenaarde.wordpress.com/