Blog

Nesteldrang

Dit blogbericht over nesteldrang heb ik geschreven toen ik zwanger was van zoontlief en wil ik graag nog met jullie delen! 

Er staan niet veel definities van nesteldrang online maar het wordt vaak in verband gebracht met schoonmaakwoede. Wekelijks vraagt vriendlief waarom ik bijna alle hormonale veranderingen heb meegemaakt tijdens de zwangerschap, behalve deze die leidt tot schoonmaakwoede. Rommeldrang, dat heb ik wel volgens vriendlief.

Volgens mij heb een definitie bedacht die de lading goed dekt. Komt-ie:
Schoonmaakgedrag dat tijdens zwangerschapsverlof door de partner wordt aangepraat. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van lichte emotionele chantage in de vorm van “Als je vandaag toch niets te doen hebt (doh) zou je dan xyz kunnen poetsen/uitzoeken/opruimen”.

Ik denk zelfs dat mensen uit mijn omgeving plaatsvervangend nesteldrang hebben gekregen door mijn zwangerschap. Vriendlief poetst randjes en plintjes die niet eens bij me op zouden komen. Tantes komen spontaan de ramen lappen… En nu ik 36 weken zwanger ben kan ik natuurlijk niet meer doen dan aanwijzen waar de schoonmaakspullen liggen.

Nee van nesteldrang heb ik gelukkig nog geen ‘last’ gehad. Ik moet zeggen dat het niet gemakkelijk was maar het is me gelukt om een betere invulling te bedenken voor de weken voor bevalling 😉

 

Geen leuke blogs meer missen?
Abonneer je op de e-mailnieuwsbrief!

button abonneren

Previous post

Iets in de lucht

Next post

Geweven draagdoek

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.