Blog

Winter-geboortekaartjes

Kersverse ouders hebben vaak een sterk gevoel/associatie bij het seizoen waarin de bevalling plaatsvindt. In de aanloop naar de bevalling zit je in de zomer zoveel mogelijk in het zonnetje, en, indien mogelijk wandel, fiets en zwem je nog lekker veel. In de winter maak je het jezelf gemakkelijk met een kopje thee of een warme chocolademelk op de bank. Buiten is het donker en koud en binnenin je groeit een winterbabietje.

Ik ben me altijd erg bewust van de seizoenen en daarom vind ik het ontwerpen van geboortekaartjes in het thema ‘zomer’, ‘herfst’ of ‘winter’ erg leuk. Op mijn zomerkaartjes zie je bloemen en bijtjes en hoog gras. Baby’tjes schommelen in de boom en vogeltjes kijken nieuwsgierig vanaf een tak naar beneden. Op de Herfstkaarten zijn de tinten warmer met eikeltjes, paddestoelen en eekhoorntjes. En op mijn winterkaartjes sneeuwt het en is iedereen (ook de dieren) warm ingepakt.

Sven kaartje Jakima

Omdat de afgelopen winters koud en lang waren leek het me wel toepasselijk om een kaartje in het thema ‘schaatsen’ te ontwerpen. Ik zag al voor me hoe alle stoere papa’s en mama’s meteen als een blok zouden vallen voor deze kleine Sven Kramer.

Maar niets blijkt veranderlijker dan het weer. Op het moment dat ik dit typ (begin januari) lijkt het voorjaar al bijna aangebroken. Sven mag gaan schaatsen in Sotsji, maar hier in Nederland zal ook dit jaar weer geen Elfstedentocht gereden worden. Jammer voor mijn kleine schaatser!

draagdoek 468x60 2

Previous post

Homemaking

Next post

Review: Mummy's yummies

The Author

Marion van de Wiel

Marion van de Wiel

Hallo allemaal, ik ben Marion, 50 jaar en al 26 jaar woonachtig in Arnhem. Ik kwam hier ooit studeren, ontmoette hier mijn vriendje en ben blijven 'hangen', zoals dat heet.
Arnhem vind ik vooral zo fijn vanwege zijn omgeving: de bossen aan de noordkant, de Veluwezoom aan de oostkant en het rivierengebied ten zuiden van het centrum.
Ik ben dol op fietsen en de meeste paadjes en weggetjes heb ik de afgelopen jaren al bereden op mijn racefietsje.

Ik ben professioneel illustrator en heb sinds 2010 een website in geboortekaartjes:
www.jakima.nl. Ook ontwerp ik wenskaarten, uitnodigingen en kerstkaarten.

Jakima is een dierbaar deel van mijn creatieve leven. Ik vind het heel erg leuk om steeds weer nieuwe kaartjes te verzinnen. Soms komen die nieuwe ontwerpen uit mezelf, maar soms worden ideeën aangedragen door aanstaande moeders. Deze wisselwerking is altijd erg boeiend.
Ik hoop de komende tijd wat meer te vertellen over trends en ontwikkelingen in geboortekaartjesland. Ideeën en reacties van jullie, Arnhemse lezeressen zijn altijd welkom!
Vriendelijke groet, Marion