Blog

Zwangerschapsworkout in de buitenlucht

Aan het einde van mijn zwangerschap zag ik tegenover mijn verloskundige een groot bord van Mom in balance. Ik wist nog dat ik dacht ‘da’s cool!’. Ik associeerde het toen met een bootcamp met een lievelijke insteek, zoals de meeste zwangerschapscursussen en was toen al heel nieuwsgierig. Via Arnhemse Moeders kwam ik in contact met Patricia die me uitnodigde voor een proefles.

Dat gebeurde op een mooie zaterdagochtend op een tijdstip (9.15) waarop ik normaal gesproken  in m’n pyama zit te Netflixen. Twee hoogzwangere dames en pas bevallen moeders (van 10 weken tot 6 maanden) verzamelden zich bij de Chinees in Sonsbeek. Omdat ik 8 maanden geleden bevallen ben had ik nog genoeg vertrouwen in mijn fitheid. Maar toen m’n vriendin en ik eruit werden gelopen door twee zwangere dames van 37 en 38 weken vond ik mijzelf niet meer zo fit.

Mom in balance arnhem
Foto: LYNN Vriesen fotografie

Er volgden wat oefeningen (foto) waarin trainer Patricia een rondje maakt langs alle moeders om te vragen hoe het gaat. Tijdens de oefeningen was er voor de moeders onderling ook ruimte om bij te praten. Terug joggend naar de steile tuin volgde het bootcamp onderdeel: helling op, joggen, trap  af en andersom. Met aan het eind van elke ronde 10 keer armen strekken en opdrukken. De zwangeren kregen aangepaste en lichtere oefeningen. Patricia houdt ook rekening met het niveau van iedereen en geeft op basis daarvan gericht instructies. Het was pittig voor een eerste keer, maar zeker in positieve zin.

Wat me opviel was dat zowel de pas bevallen moeders als de hoogzwangere dames goed in vorm waren. Eén dame gaf aan dat ze in haar 12e zwangerschapsweek was begonnen met Mom in balance was; vooral het opbouwen zorgt ervoor dat je als je hoogzwanger bent zo goed kunt meekomen. Dit gaf me een goed beeld van wat de cursus met je doet (en wat ik mogelijk dus heb gemist ;-)).

Ik vind de cursus een aanrader voor moeders die graag een sportieve zwangerschapscursus willen volgen. Vanaf de zwangerschap tot maanden na de bevalling kun je mee (blijven) doen. Sporten in de buitenlucht op prachtige Arnhemse locaties… Wat wil je nog meer 😉

Meer informatie over de Arnhemse Mom in balance cursussen vind je op www.mominbalance.nl

 

Previous post

Je smartphone maakt soms meer kapot dan je lief is

Next post

Arnhemse Meisjes voor Arnhemse Moeders

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.