Blog

20 weetjes over mij

Een aantal weken terug heb ik mezelf  voorgesteld aan jullie, maar daar stonden nog heel wat weetjes over mij niet in vermeldt. Nu moet ik zeggen dat ik met twintig weetjes mezelf nog steeds te kort doe, maar om nou echt álles op tafel te gooien gaat me ook ietwat te ver. Daarom hou ik het bij deze twintig. Wil je meer weten? Vraag gerust!

weetjes1 – Twaalf boeken heb ik geschreven, daarvan zijn er twee te koop. Ze zijn te bestellen via boekhandels, zowel online als in de winkel. De andere tien zijn (dag)boeken heb ik speciaal voor mijn kinderen geschreven en zijn dus privé bezit.

2 – Een paar weken geleden heb ik mijn manuscript: de MEdaille heeft drie kanten ingestuurd naar drie grote uitgeverijen. Hopelijk heb ik met dit manuscript meer geluk dan dat ik had bij de eerste twee.

3 – Mijn nieuwste boek wordt een chicklit en is al voor 80% klaar.

4 – Tien jaar lang ben ik heel erg moe en ziek geweest. Na jaren (bijna wanhopig) zoeken werd eindelijk de goede diagnose gesteld. ME/CVS is de naam van deze ziekte en door die uitputtende vermoeidheid in combinatie met streven naar perfectionisme heb ik vele depressies doorgemaakt. Hoe vervelend die ook waren, ik heb er wijze lessen van geleerd. Op dit moment ben ik nog steeds elke dag moe, maar heb ik een manier gevonden ermee om te gaan. Dit houdt in dat ik soms een stapje terug moet doen ook al wil ik dat niet. Als ik over mijn grenzen heen ga ben ik “veroordeeld” tot bijtanken in bed.

5 – Helaas vergeet ik die lessen nog wel eens en ga ik net iets te vaak over mijn grenzen heen.

6 – Mijn beide kindjes zijn ware geschenken. Tussen het eerste verlangen naar een kind en het krijgen ervan heeft voor beiden zo’n vierenhalf jaar gezeten.

7 – Voor de zwangerschap van mijn zoon ben ik dertig kilogram afgevallen, ik was superfit. Zwangerschap is een goede motivatie om af te vallen!

8 – Na zes weken zwangerschap kreeg ik een zeer ernstige bekkeninstabiliteit en kon ik helemaal niéts meer doen dat ook maar enigszins op bewegen leek. De fitheid en de energie waren na zes weken zwangerschap verdwenen. Toen viel ik in een zwart gat.

9 – Tijdens die zwangerschap had ik een prenatale depressie doorstaan en na de bevalling ging dat over in een postnatale depressie met zéér ernstige angst- en paniekaanvallen. Dit heb ik pas sinds een paar maanden redelijk onder controle terwijl we toch vier jaar verder zijn.

10 – Sport is mijn grootste vriend, maar tegelijkertijd ook mijn ergste vijand. (zie 4)

11 – Om hulp vragen vind ik heel erg moeilijk, over het algemeen doe ik dat dan ook niet, maar dit jaar was ik genoodzaakt om veelvuldig hulp te vragen. Toen ben ik erachter gekomen dat niet iedereen botweg nee zegt.

12 – beringIk ben er onwijs trots op dat manlief en ik vorig zomer 12,5 jaar getrouwd waren. Dat is toch heel wat! Als cadeau hebben we onszelf prachtige horloges gekocht. Allebei dezelfde soort en daarin 12,5 jaar gegraveerd. Helaas was mijn bandje na twee maanden stuk en kreeg ik een nieuwe. Jammer genoeg werd het graveren overgeslagen waardoor de mijne kaal en leeg lijkt.

13 – Ik kan maar moeilijk met pijn kan omgaan, zeker wanneer die pijn zich manifesteert in mijn hoofd. Begin dit jaar heb ik meerdere ontstekingen in mijn mond gehad en toen wist ik niet waar ik het zoeken moest. Helaas heb ik nog steeds een paar keer per week pijn, maar dat is te behappen, zeker vergeleken met begin dit jaar. Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Klik dan HIER om alle blogs erover te lezen.

14 – Mensen onderschatten mij heel vaak en weten niet hoe slim ik eigenlijk ben. Dat kan een voordeel zijn, maar om heel eerlijk te zijn baal ik er soms behoorlijk van.

15 – Ik ben heel bedreven in het mezelf tegenspreken en dat kan ik het allerbeste in één zin. Iets dat ik overigens absoluut niet handig vind! Ik zou vaker eerst moeten nadenken voordat ik tijdens het spreken erachter kom dat ik zelf niet eens mijn eigen mening deel.

16 – Schrijven is mijn grote passie en ik vind stiekem wel dat ik er goed in ben. Toch maak ik mezelf steeds opnieuw wijs dat ik nooit zo goed kan zijn als een bestsellerauteur. Op precies datzelfde moment denk ik stiekem dat ik dat wel kan, als ik maar groot durf te zijn. (Zie 15)

17 – Ik ben echt een enorme boekenwurm en heb in bijna dertig jaar tijd zeker wel 2500 boeken gelezen. Er was dan ook een tijdje dat ik totaal 750 boeken in huis had. Dat werd te gek en toen heb ik veel weggedaan in meerdere etappes. Nu heb ik nog zo’n driehonderd “papieren boeken” en daarnaast heb ik nog heel veel ebooks (netjes betaald).

18 – Ik ken enorm veel songteksten en van die kennis maak ik regelmatig gebruik in mijn boeken, meestal inleidend voor het hoofdstuk, maar soms ook om emoties kracht bij te zetten.

19 – Ik kijk zelden naar het nieuws, door alle ellende dat er gaande is op de wereld voel me af en toe onveilig. Daarbij blijven beelden hangen en ga ik er over piekeren. Dus jaren geleden besloot ik: nieuws kijken hoeft niet! Maar het mag wel.

20 – Al heel erg lang droom ik ervan om op de bestsellerlijst te staan. Het liefst zelfs op nummer 1!

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

Telekids Musicalschool in Huis van Puck

Next post

Eindelijk stoere geboortekaartjes

The Author

Angela Aagenborg

Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 36 jaar jong, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, tien jaar later, heb ik duizenden blogs, column, artikelen geschreven, staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast en kan ik me niet meer indenken hoe ik ooit zonder schrijven kon. In de afgelopen dertien jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mezelf te verbeteren, maar het is vooral het schrijven zelf dat mezelf verbetert.
Naast Arnhemse Moeders schrijf ik voor nog drie andere blogsites en werk ik aan een nieuw boek.