Blog

Betrapt op… goede voornemens

LoesjeGoede voornemens. Ik wilde er nooit aan doen. Meer omdat ik goede voornemens associeerde met het uitgekauwde ‘aanmelden bij de sportschool’ en ‘stoppen met roken’. Lekker negatief hé.

Ik moet iets toegeven: dit jaar hangt er voor mij iets anders in de lucht. Een behoefte aan het stellen en bereiken van bepaalde doelen. Op dat moment betrapte ik mijzelf. <confession> ik heb goede voornemens</confession>. Nu ik ze een keer wél heb wil ik ze ook met jullie delen:

1. Delen
Ik heb het goed. Mijn gezin en ik zijn gezond en gelukkig. We hebben werk en een dak boven ons hoofd. Er zijn genoeg mensen die het niet goed hebben. Met een klein gebaar kun je al een groot verschil maken. Koffie kopen voor de dame met een daklozenkrantje bijvoorbeeld.

2. Minder van anderen aantrekken
Dit kwaaltje plaagt me al langer. Vooral sinds ik moeder ben zijn er zoveel mensen die je vertellen wat je moet doen. Ik hoor me wel eens verantwoorden voor bepaalde keuzes terwijl dat niet nodig is. Denk aan stoppen met borstvoeden, waarom ik nog geen po heb aangeschaft of waarom ik wasbare luiers gebruik…  “Omdat IK zijn moeder ben” is voor mij in 2015 the mother of all arguments’.

3. Dansen!
Ik heb al een paar lesjes gevolgd bij een dansschool in Arnhem. Ondanks dat ik me soms een hork in een So you think you can dance live show voelde heb ik er wel super veel plezier in! Dus hopla, dansen komt ook op mijn goede voornemens-lijstje.

4. Minder Facebooken
Ik merk dat ik vaak, puur uit verveling, op mijn telefoon door mijn Facebook timeline scroll en er niets uit haal. Plus het leidt me af van andere dingen die ik eigenlijk ook zou willen doen. Zoals lezen bijvoorbeeld. Of de stapel babyboeken van zoonlief bijwerken.

Hopelijk blik ik eind 2015 terug op deze blog en kan ik alle punten afvinken. Verder ben ik heel ik heel benieuwd naar jullie goede voornemens!

Previous post

Wandelwagensoos

Next post

Wandelwagensoos vroeger-nu-straks

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.