Blog

Doe mee: bezorg kinderen onvergetelijke vakantieweken

Voor de Kindervakantieweken voor kinderen uit Overijssel en Gelderland zoekt Humanitas vrijwilligers die mee willen helpen dit project te begeleiden. “Deze vakantieweken zijn bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd die anders om financiële, sociale of medische redenen niet op vakantie kunnen,” vertelt Loes Hulsebosch, Projectcoördinator Humanitas Kindervakantieweken district Oost.

“Het belangrijkste daarbij is een hele ‘gewone’ vakantie te kunnen aanbieden waarbij het kind even uit een vaak complexe gezinssituatie is en weer ‘kind’ kan zijn”. Onder een gewone vakantie verstaat Humanitas bijvoorbeeld naar het zwembad gaan, pannenkoeken eten, voorlezen en een bezoek aan zorgboerderij. “Voor sommige kinderen is het de eerste keer dat ze mee kunnen doen aan dit soort activiteiten die voor de meeste leeftijdsgenootjes heel vanzelfsprekend zijn,” legt Loes Hulsebosch uit.

Om deze kinderen en alle activiteiten te begeleiden is Humanitas op zoek naar vrijwilligers, met name groepsleiders, keukencrew, hoofdleiding en weekcoördinatoren. De vrijwilligers worden intern opgeleid om garant te kunnen staan voor deskundige begeleiding. De opleiding bestaat onder andere uit een trainingsweekend op de locatie van de vakantieweken.

Hulsebosch: “Aan elk groepje van zes kinderen zijn twee vaste vrijwilligers gekoppeld. In totaal op dit moment zoeken wij tien tot vijftien mensen die mee willen helpen een vakantieweek voor de kinderen mogelijk te maken.
Je hiervoor aanmelden kan via l.hulsebosch@humanitas.nl of 06-351 309 61. De informatiepakketten en inschrijfformulieren liggen klaar en natuurlijk maken we ook persoonlijk kennis met elkaar. Het trainingsweekend is op 29, 30 en 31 mei en de vakantieweken zijn in de periode juli en augustus”.
Vrijwilligster Jolene: “Wanneer je eenmaal een week mee bent geweest, haak je niet meer af. De hele voorbereiding en de week zelf, werken ronduit verslavend”.

Behalve vrijwilligers zoekt Humanitas mensen die deze Kindervakantieweken op een andere manier willen steunen. “Per vakantieweek gaan er veertig kinderen mee waarbij we van de ouders een bijdrage vragen van €65,-. Een ogenschijnlijk laag bedrag maar onze ervaring is dat lang niet alle ouders, of ouder, dit kunnen betalen. Wat we graag willen is bijvoorbeeld fietsen huren voor de kinderen, nieuw spelmateriaal verzorgen, gezonde voeding aanbieden. Een kaartje voor het zwembad bekostigen, maar dan voor veertig kinderen en de vrijwilligers. Wij hebben hiervoor de hulp van derden hard nodig”. Mensen die Humanitas financieel de helpende hand willen bieden kunnen naar http://www.humanitas.nl/steun-ons surfen en direct een bijdrage doen onder vermelding van Kindervakantieweken district Oost.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Humanitas kunt u contact opnemen met Projectcoördinator Kindervakantieweken district Oost Loes Hulsebosch via l.hulsebosch@humanitas.nl of 06-351 30961. Meer informatie over financiële hulp verlenen of doneren vindt u op www.humanitas.nl.

Previous post

Mom In Balance nu ook in Duiven, Zevenaar en Westervoort

Next post

In de krant? Marije schrijft persberichten

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.