BlogNieuws

Boeken voor alle Arnhemse kinderen

Boeken voor iedereen, zo heet het project gestart door Rita Stronks. Met dit project wil zij zoveel mogelijk kinderboeken inzamelen voor Arnhemse kinderen die in armoede opgroeien. De ingezamelde boeken komen in boekenkasten op basisscholen te staan. De kinderen mogen boeken uitzoeken en deze ook houden.

Vooral dat de kinderen het boek mogen houden vindt Rita belangrijk. “Hiermee wil ik ze het gevoel van rijkdom geven. Iets dat helemaal van hunzelf is,” vertelt Rita. “Geen verplichtingen of registratie, dat vind ik belangrijk,” voegt ze toe. Naar de bibliotheek gaan heeft niet altijd de eerste prioriteit voor kinderen die opgroeien in armoede. Daarbij liggen niet alle bibliotheken op fietsafstand.

Rita houdt van lezen, dat wordt onmiddellijk duidelijk als je ziet hoe bevlogen zij over dit project en haar drijfveren vertelt. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring met het werken met jonge kinderen in Arnhem. Zo kwam zij in aanraking met gezinnen die maar moeilijk het hoofd boven water kunnen houden waarbij het kopen van een boek niet de eerste prioriteit is. Rita wil dat iedereen het plezier van lezen kan ervaren.

Doe ook mee!
Bij onder andere boekhandel Het Colofon staat een kist om kinderboeken te doneren. Het is ook mogelijk om de boeken direct in de boekenkasten van de basisscholen te plaatsen. Er staat al een boekenkast op de volgende basisscholen:

  • Islamitische basisschool Ibn-i Sina
  • Bredeschool De Spil
  • Hugo de Groot school
  • MFC Klarendal

Sluit je aan bij meer dan 700 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

Fashion Mission #1: Vakantie Garderobe

Next post

Verleng je vakantiegevoel

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.