Blog

Bootcamp, dat wil ik ook wel eens proberen!

Er is een nieuwe hype gaande. Lekker buiten onder leiding van een ‘drilinspecteur’ in shape blijven. In mijn eigen wijk Stadseiland wordt er ook wekelijks wat af gezweet tijdens de Bootcamp outdoorlessen. Tijd om zelf eens een proefles te nemen om deze militaire hype te ervaren.

We verzamelen 19.30u. Dat is nog eens een toptijd. Je hoeft niet tot in de late uurtjes te sporten en hebt tijd om even bij te komen van de adrenalinekick voordat het tijd is om lekker onder de wol te kruipen. Met kids is de avondmaaltijd meestal ook vroeg achter de kiezen en dan heeft het buikje nog even de tijd om het een en ander te verwerken voordat alles door elkaar wordt gehusseld.

We zijn deze avond met een klein damesclubje. Als de trainer aan komt rijden in zijn auto ben ik even verbaasd. Tja, wat voor auto verwacht je bij iemand die zoiets stoers geeft als Bootcamp?  De les is vast pittiger dan deze auto. We beginnen met een rustige loop. Als hardloopster geniet ik hier wel van. Hierna vliegt het uur voorbij. Zo tegen het einde toe ben ik bang dat mijn spieren het begeven. Alles wordt gebruikt voor diverse oefeningen. Trappen, hellinkjes, muurtjes, schommels, rekstok. De kenmerkende oefeningen als opdrukken die je bij een Bootcamp verwacht komen ruimschoots aan de orde. Ook kom ik tot de ontdekking dat er nog genoeg straten, gangetjes en speeltuinen zijn in de wijk waar ik nog nooit geweest ben of zelfs het bestaan niet van wist. We sluiten af met buikspieroefeningen. Mijn lichaam is inmiddels behoorlijk afgemat en bij de sit-ups kom ik niet meer omhoog. Het is een mooie en heldere avond en wat dat betreft is het kijken naar een prachtige sterrenhemel even een welkome afleiding. Dit momentje kan ik meteen even pakken voor een korte evaluatie. Bootcamp is wel pittig en je word wel gemotiveerd en tot het uiterste van je kunnen gedreven en zelfs nog een stapje verder. Je daagt je lichaam uit en dan is motivatie om te presteren wel belangrijk.

We sluiten af en ik moet zeggen dat ik best tevreden ben over mijn conditie. Misschien nog een keertje hardlopen in de week, bij voldoende motivatie, en dan raak ik mijn after baby vetrolletjes eindelijk eens kwijt. Zo fit als een hoentje loop ik naar huis. Hier wacht een welkome douche en kort hierna ook een zwaar geïrriteerde huid. Mijn billen en bovenbenen kleuren vuurrood en het jeukt enorm. Ai! Door de sit-ups op een nat Johan Cruijff court is het vocht door mijn te dunne hardloopbroek heen gegaan en dit samen met de kou komt me duur te staan. Je kunt er een omeletje op bakken. Na een kriebelig avondje val ik tevreden en moe als een blok in slaap. De volgende dag voel ik de spiertjes aardig. Best ok tot nu toe. Nog weer een dag verder heb ik een afstandsbediening nodig om uit bed te komen. Oh ja, Bootcamp. Ik voel weer welke spieren er een optater hebben gekregen. Als ik hersteld ben dient de volgende les zich vast weer aan.

Of toch nog niet? Door griep, kou en gladheid is het nog niet van een 2de les gekomen. Tijd voor een 2de proefles Bootcamp in Arnhem bij Bootcamp Arnhem? Stiekem klinken de strakke buik en billen mij toch wel aantrekkelijk in de oren. Trots ben ik niet op mijn figuur na de zwangerschap. Voel ik hier een blog 2 aankomen?

Sportieve groetjes van Jacobi
Webshopeigenaar Apenkopje.nl

Previous post

Marjolein

Next post

Extra coachingslessen NVFB-ZwangerFit® ingepland

The Author

Jacobi Kuipers

Jacobi Kuipers