BlogCharming ArnhemEropuit

Charming Arnhem: speeltuin De Leuke Linde

Elia is in mei 2 geworden en is steeds meer ‘into’ speeltuinen. We hebben in onze buurt twee kleine speeltuinen, alleen zijn de speeltoestellen nog te groot. Er zijn alleen ‘grote kinderen schommels’ en de glijbaan is te hoog om zelf of met hulp vanaf te gaan.

We besloten een kijkje te nemen bij bouwspeelplaats De Leuke Linde:
Bouwspeelplaats De Leuke Linde is een speeltuin gelegen in de Arnhemse wijk Klarendal. De bouwspeelplaats verwelkomt jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers, waaronder basisscholen en groepen kinderen van diverse kinderdagverblijven uit de omgeving.

Alle kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen heerlijk spelen. In de speeltuin zijn drie speelgebieden, gericht op verschillende leeftijdsgroepen. Binnen de speelgebieden zijn verschillende toestellen aanwezig, zoals een speelfort met kabelbaan, een appelboom, een waterwerkplaats, schommels, wip-wappen, een zandbak en nog veel meer.

Ook is er een groot grasveld waarop je kunt voetballen, maar met mooi weer aan de zijkant ook heerlijk kunt zonnen. Aan de bouwspeelplaats grenst een multifunctioneel sportplein, namelijk Playground De Leuke Linde.
Bron: Deleukelinde.nl

Het is een leuke ruime speeltuin met hekken eromheen. Gezien de leeftijd van E. vind ik dat nog heel fijn. Voor de kleintjes is er een apart, ruim, speelgedeelte met veel lage toestellen en schommels met schommelbakjes. Door de ruime opzet kon E. ook lekker rondrennen, iets wat hij nog gewoon leuk vindt om te doen. Voor de ouders zijn er ruim bankjes neergezet. Ook fijn is dat je bij de verschillende speeltoestellen als ouder even kunt zitten.Er worden ook regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd.

Om je een indruk te geven heb ik een rondje speeltuin De Leuke Linde gefilmd:

Het adres van De Leuke Linde is:
De Leuke Linde
Onder de Linden 2
6822 KL Arnhem

Wat vind jij van De Leuke Linde? Heb jij nog tips voor leuke speeltuinen in Arnhem?

 

Sluit je aan bij meer dan 700 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

Goed opvoeden en carrière maken, gaat dat samen?

Next post

Het ideale dieet

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.