Blog

Een ‘wat wordt het’ feestje

Wie houdt er nou niet van feestjes? Dat je straks je baby’tje mag verwelkomen is natuurlijk het ultieme ‘feestje’. Vanuit Amerika is er nog een reden voor een feestje overgevlogen: de ‘gender reveal party’. Dit is een feestje waarbij je aan jezelf als aanstaande ouder en aan familie/vrienden onthult wat het geslacht van de kleine spruit is.

Je vraagt je vast af hoe het kan dat de ouders het geslacht nog niet weten, ze zijn immers bij het maken van de echo. Dat gaat zo: bij de desbetreffende echo echo vragen de aanstaande ouders van tevoren of de echoscopist het geslacht niet wil benoemen maar bijvoorbeeld op een briefje wil schrijven en in een envelop stopt. Tijdens het gender reveal party wordt het geslacht bekend gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld door de envelop te openen.

Een ander idee is de gender reveal taart. Je bestelt een taart en geeft de bakker de envelop met het geslacht. De bakker maakt een taart die van buiten ‘neutraal’ oogt. De cake aan de binnenkant heeft het geslachtskleur. Wanneer de aanstaande ouders een punt taart eruit hebben gesneden is de kleur van het geslacht zichtbaar. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit voor een jongetje:

a-boy-cake-258x300

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit blogbericht verscheen eerder op GeboortebordArnhem.nl

Previous post

Extra coachingslessen NVFB-ZwangerFit® ingepland

Next post

Nageltjes knippen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.