BlogCharming ArnhemEropuit

Eruit: zomeractiviteiten met kids in regio Arnhem

Als klein meisje van zeven wist mijn moeder het al, ik vond het leven maar saai en wilde alles zien en alles beleven. Natuurlijk kon dit niet altijd, maar zodra ik nieuwe plaatsen en nieuwe mensen leerde kennen was ik in mijn element.  Vanaf mijn pubertijd werd ik onrustig en besloot zelf dingen te gaan ontdekken. Ik reisde van hot naar her en wilde alles zien wat er maar in dit kleine Nederland (en daar buiten) te beleven viel. Ik had een kaart van Nederland waarbij ik elke plaats afvinkte waar ik geweest was. Rond mijn 22e had in ongeveer de helft van Nederland gezien (en bijna elk treinstation).

Ik kreeg vaste verkering, ging samenwonen en uiteindelijk trouwden we. Ongemerkt sloop de sleur erin. En hoewel ik altijd de kriebels kreeg van sleur voelde het goed… rust, regelmaat. Na jaren kregen we kinderen en uiteindelijk begonnen de reiskriebel toe te nemen en werd het opnieuw tijd… Het was opnieuw tijd om dingen te zien en te beleven. Dit keer wilde ik de wereld van mijn kinderen iets groter maken, we moesten eruit. Dat hebben we afgelopen jaren gedaan, we hebben veel gezien en een verzameling van de leukste kinderuitjes heb ik dan ook op een website gezet.

Afgelopen week besefte ik me dat de zomervakantie er toch echt aan komt. En hoewel we één weekje naar een heerlijke camping gaan hebben we nog vijf (lange) weken thuis. Bij mij kwam de vraag, wat we in de vakantie moesten gaan doen, natuurlijk snel ik me op. Daarbij heb ik de hulp in geroepen van Arnhemse Moeders en al snel volgde er de vraag: ‘Wat zijn leuke zomeractiviteiten met kids in de regio Arnhem’. De antwoorden waren zeer divers en naast de reguliere attracties die Arnhem te bieden heeft zoals, Burgers’ Zoo,  Het Nederlands Openluchtmuseum (zeer zeker de moeite waard) en voor verkoeling kun je terecht bij het Watermuseum. Daarnaast zijn er ook nog vele andere suggesties. Ik maakte een overzicht van de informatie.

Speelbos Schuytgraaf
Op 29 juni 2014 werd het vier hectare groot Cool Nature Speelbos geopend in Park Lingezegen, ten zuiden van Schuytgraaf. Vier hectare speelplezier, onbeperkt ravotten in de natuur. Klimmen, klauteren en met water spelen.  Voor de durfals hangen er spannende bruggen boven het water. Bijkomen kan op de picknickplek.

De Eusebiuskerk
Ontdek in de prachtige kerkzaal de historische objecten, het beroemde Strümphlerorgel en ga op reis naar het jaar 1000 in de grafkelders. De panoramalift neemt u mee langs een van de grootste en zwaarste klokken van Europa en op 73 meter hoogte kunt u genieten van een eindeloos uitzicht ver Arnhem en omstreken.

Stadsblokken-Meinderswijk
Nu het nieuwe pondje vanuit de stad naar de stadsblokken in gebruik is genomen is het nog makkelijker om via het noorden in de uiterwaarden (van Meinerswijk) te komen. Hier vinden we de uit 1874 oude steenfabriek, veel dolende paadjes en kunnen we Schotse hooglanders tegenkomen. Natuurlijk slingert de Nederrijn dwars door dit gebied en zijn er diverse strandjes te vinden.

Bouwspeelplaats ‘De leuke linde’
Alle kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen heerlijk spelen. In de speeltuin zijn drie speelgebieden, gericht op verschillende leeftijdsgroepen.  Binnen de speelgebieden zijn verschillende toestellen aanwezig, zoals een speelfort met kabelbaan, een appelboom, een waterwerkplaats, schommels, wip-wappen, een zandbak en nog veel meer. Ook is er een groot grasveld waarop je kunt voetballen, maar met mooi weer. Aan de zijkant ook heerlijk kunt zonnen.

Kinderboerderij
We hebben in Arnhem wat dat betreft twee mogelijkheden: zowel Stadsboerderij De Korenmaat als Stadsboerderij Presikhaaf is te bezoeken, beide met een heel ander karakter.  Op Stadsboerderij De Korenmaat tref je een boerderij in zijn oude glorie aan, je kunt hier zien hoe het er vroeger op en rond de boerderijen uitzag.  Stadsboerderij Presikhaaf is een publieksboerderij met een educatieve functie. Het vee word biologisch verantwoord gehouden.

De historische kelders
Op de Oude Oeverstraat kun je naar beneden, ver onder de stad. Heb je ooit wel eens de Sinterklaaskelders bezocht? Deze prachtige kelders zijn ook in de zomer te bezoeken.

Stadspark Sonsbeek
Wie kent het niet, een prachtig park. Bos, uitzichttoren, lange grasvelden en water. Wandelen, zonnebaden en kijken naar de herten.  Er is vanalles te bleven. Met regelmaat worden er extra evenementen georganiseerd die zeker het bezoeken de moeite waard zijn.

Iedereen bedankt voor jullie suggesties! Het word een leuke zomer waarin veel te beleven valt!
Heb jij nog meer ideeën  over wat we zeker niet moeten missen in (regio) Arnhem!? Reageer hieronder!

 

Bronvermelding:
www.staatsbosbeheer.nl
www.eusebius.nl
www.arnhem.nl
www.deleukelinde.nl
www.uitmetkinderen.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews:

Previous post

Charming Arnhem: Boekenbomen

Next post

Goedbedoelde adviezen; om gek van te worden!

The Author

Dorien Stoll

Dorien Stoll

Ik ben Dorien Stoll, moeder van 2 prachtige wondertjes die inmiddels alweer bijna 2 en 5 jaar oud zijn. De oudste gaat elke dag helemaal happy naar school. De jongste is heel anders dan de oudste, hij doet het allemaal wat rustiger aan en heeft al veel meegemaakt in zijn jonge leventje. Dus alles op zijn tempo. Wij hebben vol vertrouwen geduld.

Ik woon inmiddels alweer 15 jaar met mijn man in Arhem. In deze tijd ben ik van de stad gaan houden. Ik vind het een heerlijk gegeven dat mijn kinderen hier opgroeien.

In mijn vrije tijd organiseer ik vrijwillig evenementen en activiteiten in de wijk, op deze manier ben ik altijd druk.
Ook zit ik bij het oudertoneel van de basisschool en ben ik bezig met de promotie van mijn onlangs uitgebrachte boekje 'Zakcentje'