Blog

Fashion Mission #1: Vakantie Garderobe

Misschien is het voor mosterd na de maaltijd maar hopelijk heb je ‘m nog voor de boeg. Vakantie. Ik gelukkig nog wel. Anders kun je deze tips wellicht gebruiken voor een najaarsvakantie of voor volgend jaar.

Waar ik voorheen mijn halve kledingkast last-minute lukraak in een grote tas propte en mijn halve schoenencollectie los in de auto mikte, vraagt het moederschap nu om een aanzienlijke kleinere en weloverwogen vakantiegarderobe.

Toen ik alleen met mijn partner met de auto op kampeervakantie ging, ging ik altijd met een gênante hoeveelheid kleding op pad. Er was immers toch plek zat in de auto. En eenmaal op de plaats van bestemming had ik de tijd en mogelijkheid om lekker lang uit te slapen, me 3 keer om te kleden om mijn “definitieve” kledingkeuze te maken. Ik ben absoluut geen luxe kampeerder en kan prima tegen back to basics (we hebben pas sinds enkele jaren een koelkastje op de camping). Maar als het om mode gaat heb ik graag wat keuze.

Kamperen met kinderen vraagt om wat aanpassingen. Ik blijf verbaasd over wat er allemaal mee moet en hoeveel plek het in neemt; tent of kampeerwagen, campingbedje, matrasje, klaptafel, kinderwagen, goed gevulde EHBO doos, wat speelgoed, spelletjes, die net te grote knuffel, verzorgingsspullen. Dan blijft er voor onder andere moeder stukken minder bagageruimte over dan voorheen. En mijn ervaring met een zoon van 2 is dat hij degene is die zich nu 3 keer per dag om moet kleden in plaats van ik.

Daarom hier wat tips voor een uitgebalanceerde vakantie garderobe, lichtgewicht! Ik weet niet hoe het met jou staat, maar ik wil op de vakantie weliswaar luchtig en comfortabel maar toch ook charmant gekleed.

Mijn collega’s en ik zijn deze zomer zeer eensgezind als het om schoeisel gaat. Teva’s! Ja, ik bedoel die degelijke outdoor slippers. Ik heb het idee dat Teva’s de nieuwe Birkenstocks gaan worden; comfortabel, beetje nerdy en nu ook hip. Daarnaast zijn ze zeer lichtgewicht en je kan er mee het water in. Ik zag ze in het voorjaar al bij een trendsettende zaak in Rotterdam. Maar ze zijn ook te vinden bij Front Runner in Arnhem. Maar denk dan niet aan de combinatie met een afritsbroek, maar met wat meer gekledere items. Naast een open schoen is een sneaker klassieker een goede keuze. Ze staan overal bij en lopen lekker. Een Converse Allstar of Adidas Superstar of Adidas Stan Smith bijvoorbeeld.

Nog zo’n fijn item wat een tijd niet kon, maar nu weer “mag”; de korte broek. Er zijn ontzettende mooie, enigszins geklede bermuda’s te vinden. Die vallen net boven of op de knie en hebben de look van een korte pantalon. Een losse top erover en je bent klaar. Onder andere H&M heeft ze en Cora Kemperman heeft ook een goede in de collectie. Van de winter draag je ‘m in plaats van een rok.

Dan nog de jurk die altijd goed is. Laat de spullen waarbij je veel moeite moet doen om te combineren thuis. Zonde van je energie. Je hebt vast een of twee jurkjes in de kast waar je je altijd goed in voelt. Dat zijn dé jurkjes om mee te nemen op vakantie. Ik vind jurken sowieso geweldig op vakantie. Het is één item wat je aantrekt en klaar ben je. Als je zo’n jurk niet in de kast hebt, laat je in een goede kledingzaak adviseren zodat je het voor jou juiste exemplaar hebt waar je ècht veel plezier van hebt. Als je eenmaal weet wat je staat kun je ook in goedkopere zaken makkelijker een aanvulling zoeken.

Een lange blouse die je ook als jurk of tuniek kan dragen is een mooie aanvulling op je vakantiegarderobe. Let er wel op dat je een exemplaar kiest waarbij het niet erg is dat het kreukt. Op frisse dagen draag je er een jeans onder.

image2

En dan wat mij betreft het heetste hangijzer van je vakantiegarderobe; de bikini of het badpak. Op dit gebied geldt ook; laat je goed adviseren. Zorg voor een goed passend exemplaar. Het merk Seafolly heeft heel mooie bikini’s en badpakken met een prettige pasvorm. In Arnhem is dit merk onder andere te koop bij Lingerie van ’t Eiland. Op het strand of zwembad geef je je letterlijk het meeste bloot dus bespaar niet op goede kwaliteit badkleding.

Ten slotte nog een laatste tip: pas de spullen die je mee neemt van te voren door en maak vast setjes. Neem er desnoods foto’s van als geheugensteuntje. Scheelt je op vakantie tijd, die kun je beter aan luieren, rondkijken of lekker eten kunt besteden.

Tijd om mijn eigen tips in praktijk te brengen en met het kleinste koffertje ooit naar de Franse zon te gaan.

 

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

The best things in life are free

Next post

Boeken voor alle Arnhemse kinderen

The Author

Mieke Kosman

Mieke Kosman

Moeder (33) van Axel (2013) en getrouwd met Joey. Woont in Nijmegen en werkt in Nijmegen als onderwijsassistent en ook al 5 jaar in Arnhem in een bekende modezaak. Heeft Aardrijkskunde en Modestyling gestudeerd. Houdt van concerten, festivals, kunst, winkelen en natuurlijk mode. Dol op Pinterest.