Blog

Fashion Mission #2: Happy Winter!

Mijn vakantie zit er al een tijdje op. Daar ging mijn vorige blog ook over. En ik heb wat aan mijn tips gehad. Ik ging aardig licht bepakt op pad.

Het heeft even geduurd voordat ik deze tweede blog op het web kreeg. Na tijdens een heerlijke vakantie met de blote voetjes in Teva’s te hebben rondgestapt, heb ik op het moment even moeite om in dit herfstige weer iets op het web te krijgen. Een klein herfstdipje heeft de kop op gestoken. Niets ernstigs maar wel moeite om op regenachtige en/of korte dagen deadlines te halen en de dag een beetje nuttig en vooral leuk in te vullen. Het liefst zou ik op een vrije dag mij heerlijk in bed of op de bank nestelen met mijn tablet, een kopje thee, wat lekkers en een stapel tijdschriften. Maar dat gaat nu eenmaal niet als moeder van een tweejarige.

Gelukkig is daar dan de hemel die Elle, Harpers Bazaar, Vogue of Elsevier Stijl heet. Modebijbels die voor mij een lichtpuntje in dit herfstige weer vormen. Zij laten mij verlekkerd achter met een wensenlijstje voor de komende winter. Ze helpen mij de bank af en de buitenlucht in. Samen met zoonlief de stad in! Ze inspireren mij tot de aanschaf van een fijn kledingstuk. Een opsteker voor mijn humeur. En dat is voor iedereen wel zo gezellig.

Waar ik een aantal seizoenen weinig spanning en vernieuwing heb kunnen ontdekken, zie ik nu een hele hoop smakelijke ontwikkelingen in het modebeeld. De belangrijkste ga ik voor je op een rijtje zetten.

Naast de nog steeds prima skinny broek is de flair pijp overal verkrijgbaar. Vorig seizoen zag je ‘m al in de bladen en op de catwalk maar nu algemeen verkrijgbaar. En wat mij betreft kan deze ook prima met platte schoen en ook als je niet heel lang bent. Draag er alleen het juiste op om te voorkomen dat het propperig wordt. En dat hoeft niet heel kort te zijn. Denk seventies; broek met flair pijp met een langere luchtige top erop.

Gucci gooide het met een nieuwe ontwerper over een compleet andere boeg. Van sexy kleding naar een beetje nerdy kleding in warme kleuren met veel contrast tussen dunne en winterse materialen. Een collectie vol meisjesachtige onschuld in een stijl die je ook overal in de winkels terug kan vinden voor minder exclusieve prijzen dan die bij Gucci. Goede vintage winkels hangen er vol mee.

Tegenhanger van deze trend is het suikerzoete dat wordt uitgedragen door Prada. Maar dan uitgevoerd in stevige materialen, soms bijna rubber-achtig of neopreen. Neopreen is al een paar seizoenen te zien in zwart, maar nu dus ook in andere kleuren. En heb je liever geen zoete kleurtjes? Er zijn diverse merken met stevige kleding in wat rustigere kleuren.

Belangrijk deze winter is contrast. En dat kan op vele manieren. Denk aan gladde materialen gecombineerd met ruw, harig, pluizig of (nep)bont. Een heel spannend contrast zag ik in de modeshow van Dries van Nooten. Hij kleedde zijn modellen in ingetogen khaki outfits waar hij losse schort-achtige rokken aan toevoegde.

Wat me ook opvalt is de lengte van de colberts. Ik zie veel net wat langere colberts die op de heup vallen. Erg flatterend vind ik. Op de catwalk worden deze onder andere gecombineerd met 7/8 broeken met een wat uitlopende pijp. Een spannende combi die wel bij je postuur moet passen. Gecombineerd met een lange broek is zo’n colbert bijna altijd goed. Goede pakken zijn volop te vinden deze winter in zowel ingetogen kleuren als fel en met print.

Tenslotte was er ook wat gothic welkom op de catwalk. Mooie transparante zwarte jurken, kant en mooie versieringen. Ontwerper Tom Browne inspireerde zijn complete collectie op rouwkleding uit de victoriaanse tijd.

Sieraden! Overal, veel en groot! Givenchy toonde sieraden door het hele gezicht. Ook voor schoenen geldt; er mag veel en het mag en groot. Rijk gedecoreerd met een hak, maar ook hele comfortabele grote bergschoenen in een modisch jasje of laarzen tot over de knie.
Kortom, er kan veel dit seizoen. Na sobere en minimalistische tijden kun je je hart ophalen. Op een uitbundige en warme winter voor iedereen. Laat maar komen!

 

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

Nieuw in Schuytgraaf: Spruitgaaf

Next post

Telekids Musicalschool in Huis van Puck

The Author

Mieke Kosman

Mieke Kosman

Moeder (33) van Axel (2013) en getrouwd met Joey. Woont in Nijmegen en werkt in Nijmegen als onderwijsassistent en ook al 5 jaar in Arnhem in een bekende modezaak. Heeft Aardrijkskunde en Modestyling gestudeerd. Houdt van concerten, festivals, kunst, winkelen en natuurlijk mode. Dol op Pinterest.