Blog

Fashion Mission #3: Have a Merry Comfy Christmas!

Wat heb ik het druk gehad de afgelopen maanden. Ik heb 3 banen tegelijk gehad en mijn gezin. Daarnaast probeer ik te sporten en zo nu en dan doe ik een poging mijn sociale leven op peil te houden.

Ik heb nu bij 2 van de 3 banen vakantie en ben zo ongeveer de uitputting nabij. En dan komen daar nog de luxe problemen van de feestdagen bij; wat eten we en wat trekken we aan? Ik krijg spontaan een zenuwinzinking bij de gedachte aan een compleet zelfgemaakt 4 gangenmenu en strakke rokken, jurken, jasjes en tutu’s. Dus op beiden vragen heb ik twee woorden als antwoord; COMFORT en GEMAK.

Voor het diner ga ik dan voor het kerstassoritment van bekende supermarkten met namen als Delicieux en Exellent. Ik wil de tafel wel leuk dekken maar veel meer dan de oven aanzetten zit er dit jaar niet voor me in als het op mijn energielevel qua koken aan komt.

Qua kleding ben ik overstag gegaan voor dè kersttrend dit jaar: de lelijke kersttrui. Ik zie ‘m overal terug komen op tv en de bladen. En ook mooi; hij is ruim en niet duur verkrijgbaar. Mijn exemplaar heb ik bij Jofel, een goede vintage zaak in de Bakkerstraat in Arnhem gevonden. Hij is van het type Granny Gardigan; een heel lelijk gedecoreerd vest dat van een Amerikaanse oma is geweest. Maar ze hebben ook een ruime keuze aan sweaters. Daar onder een simpel zwart jurkje. Haar netjes geknipt en gekleurd en een mooi lippenstiftje. Klaar ben je. En nog leuker: steek partner en kinderen ook in zo’n trui. Iedereen de hele kerst onder de pannen. En voor oud en nieuw geldt hetzelfde recept! Des te meer tijd en energie heb je over om gezellig te borrelen en eten met familie en vrienden. Want daar gaat het uiteindelijk toch om!

Ik wens je hele fijne, gemakkelijke en comfortabele kerstdagent toe. En een uitgerust 2016!

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

First Eet; Eerste hulp bij lekkere trek

Next post

Favoriete tijdschriften

The Author

Mieke Kosman

Mieke Kosman

Moeder (33) van Axel (2013) en getrouwd met Joey. Woont in Nijmegen en werkt in Nijmegen als onderwijsassistent en ook al 5 jaar in Arnhem in een bekende modezaak. Heeft Aardrijkskunde en Modestyling gestudeerd. Houdt van concerten, festivals, kunst, winkelen en natuurlijk mode. Dol op Pinterest.