Blog

Favoriete tijdschriften

Laat ik vooropstellen dat ik niet zo’n tijdschriftenmens ben, ik lees veel liever een goed boek. Dik of dun, nieuw of oud, roman of thriller, chicklit of non-fictie psychologie/filosofie/sport maakt me weinig uit zolang ik maar de bladzijden kan verslinden en de woorden in me op kan nemen om ze vroeg of laat weer uit mijn brein tevoorschijn te toveren. Woorden zijn magie voor mij en ik kan er geen genoeg van krijgen zolang het maar grote lappen tekst zijn.

Tijdschriften1Hoe prachtig boeken ook mogen zijn, ik ben me er ook van bewust dat zij mij meestal niet de informatie verstrekken waar ik naar op zoek ben. In de afgelopen jaren heb ik meer dan genoeg sportboeken en autobiografieën van sporters gelezen, maar de meesten belichten de sport alleen maar vanuit hun eigen oogpunt. Ik sport graag en ik sport veel, maar ik ben geen topsporter hoewel mijn lichaam dat soms wel denkt. Dat sporten niet mijn beroep is maakt het voor mij makkelijk om steeds weer iets nieuws uit te proberen en juist daarom lees ik graag sporttijdschriften. Hieronder mijn favorieten.

Beter eten

Een voedingsgids voor sporters. Het is een uitgave van New Skool Media B.V. en is gemaakt door de makers van Fiets, onder licentie van Future Publishing. Een tijdschrift van 146 pagina’s met veel interessante artikelen. Als sporter blijf ik het lastig vinden om een goed eetpatroon te hebben. De ene keer eet ik veel te veel en de andere keer blijkbaar te weinig, want ook dan lukt afvallen niet. Of ik krijg tijdens het sporten last van de welbekende hongerklop. De juiste brandstof is essentieel!

Ik ben geen fan van diëten, dat werkt bij mij hooguit een week en dan ben ik er wel klaar mee. Het past veel beter bij mij om een bepaalde leefstijl te hebben.

Helaas ben ik ook heel erg vatbaar voor lekkernijen, iets dat aan het einde van het jaar steeds moeilijk is om naast me neer te leggen, ik ben dol op pepernoten, speculaas en voornamelijk oliebollen zoals je kon lezen in een voorgaande blog. Gelukkig bestaat het jaar uit twaalf maanden en kan ik de rest van het jaar extra goed op te letten wat ik eet. Een tijdschrift als deze laat me nadenken over die keuzes en daardoor kan ik veel beter bepalen wat goed voor míj is. Elk lichaam is anders en heeft andere behoeften. Door steeds weer rond te kijken leer ik het steeds beter kennen.

Fiets

Om nog meer gevoed te worden wat betreft fietsen besloot ik een proefabonnement te nemen op het tijdschrift Fiets. Via zorgverzekeraar Menzis kan ik sparen voor gezondheidspunten en aangezien ik meerdere malen per week de app Runkeeper gebruik om mijn beweging te registreren spaar ik ook snel. Met die punten kan ik veel gezondheidsartikelen kopen, maar ook tijdschriftcodes waarmee ik proefabonnementen kan nemen. Dit jaar koos ik onder andere voor dit tijdschrift en bij de laatste editie zat ook een trainings- en voedingsgids. Dubbel plezier dus!

Happy in Shape

Fit is het nieuwe sexy

Een jonkie in de tijdschriftenwereld, nog geen jaar oud, van de makers van Beau Monde, Marie Claire, Noveau en Claire. Fit is het nieuwe sexy, is hun motto en laat mij dat nou toch aanspreken. Mijn lichaam zal nooit zo strak worden als ik zou willen, maar ik weiger me erbij neer te leggen dat ik niet op en top fit kan zijn. Een six pack heb ik wel (dat durf ik absoluut hardop te zeggen), maar de vetgordel rond mijn buik laat dit niet zien. Zélfs als het me zou lukken mijn vetpercentage te laten zakken naar zo’n 22% is het maar de vraag of hij zich ooit laat zien, want 50 kg afvallen doe je niet zonder dat het zijn sporen na laat. Echter heb ik het geluk dat mijn lichaam behoorlijk mee shaped en dat ik weinig hangend vel heb ondanks het verlies van zo’n 36 kilogram. Happy in Shape laat de vrouwen zien waar ik me mee kan vergelijken. Niets alleen maar jonge twintigers, maar ook vrouwen van boven de 30, de 40 en de 50. Voor iedere vrouw! Met een indeling van facts, fab, fit, food en fun én bekende Nederlandse vrouwen op de cover steeds weer leuk om te lezen! En wil je meer? Dan vindt je online nóg meer informatie in diezelfde volgorde.

Healthy & Fit

Tijdschriften4Sinds een aantal jaren koop ik mijn sportvoeding bij de online shop Body en Fit. Zij hebben een groot assortiment sportvoeding, voedingssupplementen en zelfs sportkleding. Ze leveren heel snel en reageren snel op vragen die je via social media kan stellen. Naast dit alles hebben ze ook dit prachtige magazine. Ik kreeg hem eerder dit jaar gratis toegezonden, omdat ik net een mooie aanbieding was misgelopen. Een goedmakertje waar ik zeker blij mee was en ben. Deze zomereditie staat vol recepten, gezondheidsweetjes, workouts, Body & Fit producten, supplementen informatie, muziektips en interviews. Met zijn € 2,50 ook mooi geprijsd.

Healthy You

Nog een heerlijk vrouwentijdschrift waarin fit gezond leven centraal staat. Het tijdschrift is 130 pagina’s dik en staat vol interessante interviews, handige lifestyle-tips en heerlijke gezonde recepten, maar ook met diepgaande achtergrondartikelen en praktische tips om gelukkiger te worden. Bovendien zit elke Healthy You vol met uitdagende en afwisselende sportoefeningen, zodat jij nooit genoeg krijgt van je work-out, aldus de website van Healthy You magazine. Het verschijnt zes keer per jaar en wanneer je de site bezoekt kun je door een tijdschrift bladeren om te kijken of het iets voor je is. Ideaal!

Losse Veter

Dit tijdschrift ken ik niet zo goed. Zoals ik al zei ben ik niet zo’n tijdschriftenlezer dus zal ik niet snel iets anders kiezen dan ik gewend ben. Toch sprak dit tijdschrift me aan toen ik het zag liggen bij Runnersworld en besloot naar de eerste de beste tijdschriftenwinkel te rennen voor een editie. Dat viel nog behoorlijk tegen dus ik moest wat meer tijdschriftenwinkels in rennen voor ik er toch eentje in Arnhem vond. De energie van Paul Rabbering spat van de voorkant af (net als ik begon hij met hardlopen om gewicht te verliezen) en ik heb genoten van het “portret” van Ahmed Aboutaleb. Genoeg reden om binnenkort nogmaals naar de winkel te rennen!

Pedala

Ook Pedala is een tijdschrift dat ik nog niet kende. Ik kwam het wel een aantal keren tegen op Instagram, maar heb er vervolgens nooit serieus over nagedacht om hem te kopen. Toen ik toch in de tijdschriftenwinkel stond voor bovenstaand tijdschrift nam ik deze ook meteen mee. Een fietstijdschrift specifiek voor vrouwen die er over nadenken om een racefiets aan te schaffen, voor de vrouwen die wedstrijden rijden en voor alle vrouwen daar tussenin. Daarnaast hebben ze een heel platvorm dat bestaat uit een magazine, website en social media kanalen vol interviews met inspirerende mensen, mooie routes, sportieve kleding en tips over voeding, training en de beste koffietentjes waar je onderweg je pitstop kunt maken*. Mijn liefde voor fietsen gaat heel erg lang terug, ik denk naar mijn vierde levensjaar of in ieder geval ergens daar in de buurt.

Als ik móét kiezen tussen hardlopen of fietsen zal ik ab-so-luut zonder enig twijfel kiezen voor fietsen.

Vanaf het eerste moment dat ik op het zadel zat en mijn benen liet ronddraaien in een cirkeltje waardoor ik vooruit kon komen ben ik bevangen door het fietsen, ik zou het verschrikkelijk vinden als ik dat niet meer kon. Ik kan dan ook wel zeggen dat ik veel te lang heb gewacht met het kopen van een wielrenfiets. Begin dit jaar kreeg ik een kans die in niet kon laten gaan dus kocht ik mijn eerste. Helaas heb ik hem door gezondheidsproblemen nog maar vijf keer gebruikt. Hopelijk is 2016 een gezonder jaar. Pedala gaat me in ieder geval goed op weg helpen.

Runners World

Het tijdschrift dat ik het meest lees. Steeds weer denk ik: “Ja, nu weet ik het allemaal wel!” en toch neem ik elke keer weer een nieuw abonnement. Wat betreft een jaarabonnement vind ik ze veel te duur, maar tijdelijke abonnementen met tussenpozen zijn prima te betalen. Een paar weken terug werd ik gebeld of ik opnieuw een abonnement wilde en eigenlijk wilde ik nee zeggen, maar het feit dat hij vernieuwd zou zijn trok me over de streep. Dat ik er ook een kookboek bij kreeg was mooi meegenomen, maar niet de voornaamste reden, ik was benieuwd naar de vernieuwde versie. Als ik heel eerlijk moet zijn zie ik geen verschil, maar ik kan toch weer genieten van vier edities.

Woman’s Health

Tijdschriften3Na al die jaren waarin ik me bewust ben van mijn lichaam weet ik nog altijd niet hoe het precies werkt. Sinds 1997/1998 heb het chronische vermoeidheidssyndroom, ik ben dus altijd moe, maar die vermoeidheid kent verschillende gradaties. De ene dag is de andere niet en daardoor word ik zelf soms ook verrast door het effect dat sporten op me kan hebben, zowel positief als negatief. Iets kan er makkelijk uitzien, maar in de praktijk loodzwaar blijken, terwijl andersom iets ontzettend zwaar lijkt, maar een makkie kan zijn. Om die reden lees ik graag Woman’s Health, daar staan regelmatig verschillende trainingsschema’s in de je makkelijk thuis kunt uitproberen.

Yoga Magazine

Ook redelijk nieuw voor mij en ook dit abonnement heb ik dankzij Menzis samengezond aangeschaft. Sinds een aantal maanden doe ik aan Yoga. Voorheen vond ik het nogal zweverig, maar door de virtuele lessen bij Basic-Fit zie ik dat nu anders. Daarnaast denk ik dat het wel goed voor me is om af en toe wat gas terug te nemen. Ondanks mijn ziekte ben ik nog altijd geneigd zo snel mogelijk door te stomen, zeker op de goede dagen. Dat is daardoor snel(ler) terugval weet ik wel, maar ik handel er helaas niet altijd naar. Met het lezen van dit tijdschrift en meer aan yoga te doen hoop ik wat liever voor mezelf te zijn en zo meer te kunnen. Overigens is het een fabeltje dat yoga geen inspanning kost. Geloof me,

qua kracht kan het zich best meten aan een krachttrainingssessie in het krachthonk!

Het is een lange blog geworden en ik hoop dat ik op deze manier jullie kan aansporen eens wat (vaker) sporttijdschriften te lezen. Ze kunnen enorm motiveren en stel je toch voor dat je op die manier de perfecte sport vindt! Als je het leuk vindt kun je me misschien vertellen welke tijdschriften jij leest en waarom.

Ik zeg: Mooi daj d’r wes bunt en wier komm’n”, maar in het Nederlands is dit gewoon: “Fijn dat je er was en tot ziens.” En mocht je vragen hebben, laat gerust een berichtje achter hieronder.

DSCF2199

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

Fashion Mission #3: Have a Merry Comfy Christmas!

Next post

greetz.nl - 2 kaarten voor de prijs van 1 met kortingscode: A160121FOTO.

The Author

Angela Aagenborg

Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 36 jaar jong, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, tien jaar later, heb ik duizenden blogs, column, artikelen geschreven, staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast en kan ik me niet meer indenken hoe ik ooit zonder schrijven kon. In de afgelopen dertien jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mezelf te verbeteren, maar het is vooral het schrijven zelf dat mezelf verbetert.
Naast Arnhemse Moeders schrijf ik voor nog drie andere blogsites en werk ik aan een nieuw boek.