BlogCharming ArnhemLekker eten

First Eet; Eerste hulp bij lekkere trek

Voor mensen, zoals wij, die vaak uit eten gaan is de komst van een baby een hele aanpassing. Spontaan een nieuw restaurant uitproberen is er niet meer bij. Voor een etentje alleen met partner moet een oppas worden ingeschakeld en er moet natuurlijk ook voeding geregeld worden. Meenemen is ook geen optie gezien etenstijd en babybedtijd overlappen. Daarnaast is een huilende baby in een net restaurant niet mijn idee van een gezellige avond uit. Maar ik ontdekte een oplossing: Brunch.

First Eet Arnhem First Eet ArnhemDus toen ik las over een restaurant met een Sunday Buffet moest ik meer weten. Zo kwam ik terecht bij First Eet aan de Markt. Van buiten ziet het restaurant er niet erg opvallend uit. Met het rode kruis-achtige logo denk je eerder aan een apotheek dan aan een leuk eettentje. Eenmaal binnen in First Eet vergeet je meteen de medisch aandoende buitenkant. Het interieur is licht en aantrekkelijk. Er heerst bijna een vintage franse sfeer; witte muren, onbewerkt hout, accenten in blik en groen. Achterin is ook nog een gezellige zithoek met een grote leren bank waar je een koffie kan drinken. Wat First Eet extra bijzonder maakt is dat er ook een klein winkeltje in het restaurant zit. Hier kan je leuke woon,- en keukenaccessoires kopen. Er worden ook workshops georganiseerd en er zijn expositiemogelijkheden.

Door de weeks kan je bij First Eet terecht voor ontbijt, lunch en de borrel. Groente,- en fruitsapjes worden vers geperst en hebben spannende smaken zoals appel peer en rode biet. Alle gerechten worden zelfgemaakt en de passie spat werkelijk van de kaart. De bediening is erg vlot, vrolijk en warm.

Wij gingen dus voor het Sunday Buffet. Iedere zondag is er een buffet waarvan je onbeperkt kan eten voor € 15,- per persoon (exclusief drankjes), kinderen eten mee voor € 7,50. Het Buffet is iedere week anders, maar altijd een mix van hartig + zoet en warm + koud. Er zijn hapjes met vlees of vis, maar ook veel vegetarische opties. Wij aten onder andere, quinoasalade met champignons, broodjes zalm, pompoensoep, dadelballetjes, polenta hapjes met tomaat en basilicum, quiche met blauwe kaas en spinazie, kaneelbroodjes met pompoen en nog veel meer. De porties zijn klein waardoor je overal van kan proeven. De hapjes zijn lekker, vers en creatief. Door het buffet concept is de sfeer erg ongedwongen en relaxed.

Op deze manier eten is relaxed en gezellig, wij zaten makkelijk twee en een half uur in First Eet. De baby gedroeg zich uitstekend. Omdat alle gasten toch naar het buffet lopen is een extra rondje met een kindje op de arm ook helemaal niet ongemakkelijk. Er is geen verschoontafel in de toiletten, maar ze zijn wel vrij ruim, wat ruimte biedt voor improvisatie.

Eigenlijk is de enige aanmerking dat First Eet er van buiten nog niet zo aantrekkelijk uit ziet, waardoor mensen er misschien niet spontaan terecht zullen komen. Maar ik verwacht met dit leuke concept, lekkere eten en de fijne sfeer, dat het snel storm zal lopen. Wij komen zeker snel nog een keer langs.

Meer info over First Eet vind je hier.

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

vergeet niet te stoeien

Next post

Fashion Mission #3: Have a Merry Comfy Christmas!

The Author

Esther Solf

Esther Solf

Moeder (31), liefhebber van lekker eten, avonturier, vintage verzamelaar, koopjesjager en Arnhemmer. Schrijft over het leven als moeder en het eten wat daarbij hoort.