BlogEropuit

Kinderparadijs Malkenschoten

We hebben het een paar keer meegemaakt. We zijn vrij, het is mooi weer en we hebben niets gepland. Een perfect moment om wat leuks te doen met Elia, maar wat? Voor die momenten hebben we een lijstje aangelegd die we op dat moment kunnen raadplegen. Er staan activiteiten op die wel als tip hebben gekregen van vrienden, familie of collega’s.

In onze vakantie maakten we dankbaar gebruik van dat  lijstje en zijn we naar Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn gegaan. Malkenschoten is een kinderboerderij, met ezels, schapen en nandoe’s, animatie en een grote speeltuin.

Malkenschoten Apeldoorn

De ruime opzet van het park viel ons direct op. De paden zijn breed en de dierverblijven groot waardoor er voor Elia voldoende plek was om de dieren goed te zien en te voeren. De speeltuin heeft veel speelmogelijkheden voor jonge en oudere kinderen en is lekker groot.

Malkenschoten Apeldoorn

Er zijn ook waterfietsen! Dit hebben we niet gedaan maar lijkt ons wel superleuk voor oudere kinderen.
Malkenschoten Apeldoorn

Binky is het animatievarken van Malkenschoten. Een paar keer per dag komt hij uit zijn stal om te dansen met de kinderen in de speeltuin. Elia vond het helemaal te gek en danste vrolijk mee. De Binkytram rijdt je in een rondje over het park. Verder is er een peuterspetterplek, een trampoline en een midgetgolfbaan.

Wat ik leuk vond was dat Malkenschoten een vrij rustig park is. Niet dat massale. Geen drukte rondom de dieren, wat je bij dierentuinen wel hebt. Bij de speeltuin  zijn er voldoende rustige plekjes waar je als ouder even kunt zitten. Ik denk dat  er daarom ook veel gezinnen waren met een baby en oudere kinderen.

Ook de entreeprijs was aantrekkelijk. In het hoogseizoen betaal je €7,50  per persoon. In het laagseizoen slechts €3,90. Parkeren is gratis en ook het eten en drinken in de horecagelegenheid is betaalbaar. Al met al kan ik dit park echt aanraden!

Kinderparadijs Malkenschoten
Dubbelbeek 4
7333 NJ Apeldoorn
Website: ontdekken.accres.nl

 
Sluit je aan bij meer dan 700 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

Mijn favoriete Arnhemse foodspots

Next post

Nanka

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.