BlogCharming ArnhemLekker etenRecepten

Mams Coffee & More

Sinds een maand is er een nieuwe plek voor koffie in Arnhem: Mams Coffee & More. Mams bevindt zich op de kruising van het Willemsplein en het Gele Rijders Plein. Het leek mij geen ideale plaats voor het winkelende publiek, maar op woensdag middag zit het terras vol en ook binnen zijn de tafeltjes bezet.

Bij binnenkomst is de balie met vers gebak, glimmende koffie apparaten en krijtbord meteen aanlokkelijk. Het interieur van Mams Coffee & More is hip met een ruw randje. Er zijn onbewerkte baksteenmuren in combinatie met retro meubels en lampen. Het logo van Mams Coffee & More komt vaak terug, op de kopjes, op de ruiten, de servetten etc. Hierdoor dacht ik dat Mams deel uit maakt van een franchise, maar dat is niet het geval. Mams is een uniek Arnhems fenomeen. De combinatie van de ruwere inrichting met de gelikte merkvoering zorgt voor een goede balans.

Er wordt niet alleen koffie verkocht maar ook zelfgemaakte koek, iced drinks, taart, broodjes, sapjes en zelfs wijn. Wij kiezen voor een klassiek kopje koffie met een goed stuk taart. Dit wordt snel klaargemaakt en ziet er heerlijk uit. Het personeel is erg vriendelijk en attent. Wij namen mijn zoontje mee in de kinderwagen en daar is voldoende ruimte voor. Het is wel zo dat er plaatsen zijn met wat meer ruimte en anderen met wat minder. Op een hele drukke dag is het waarschijnlijk lastiger om een plekje voor de kinderwagen te vinden. Er is ook een babyverschoontafel in de toilet aanwezig. Er wordt dus zeker rekening gehouden met bezoekende moeders.

Mams koffie is heerlijk. De taart was een beetje droog. Het gebak wordt zelf gemaakt, dus misschien hadden wij net pech dat de taart al wat langer in de vitrine stond. De broodjes en andere zaken zagen er ook heerlijk uit, dus wij gaan zeker nog eens terug. Daarnaast is het concept van Mams Coffee & More sterk, dus het zou ons niet verbazen als er binnenkort elders een volgende vestiging van Mams opduikt. Zeker een aanvulling op het horeca aanbod in de binnenstad.

 

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

Leuke kleuteractiviteiten (4+) in Arnhem!

Next post

Nieuw in Schuytgraaf: Spruitgaaf

The Author

Esther Solf

Esther Solf

Moeder (31), liefhebber van lekker eten, avonturier, vintage verzamelaar, koopjesjager en Arnhemmer. Schrijft over het leven als moeder en het eten wat daarbij hoort.