BlogCharming ArnhemLekker eten

MeeM Eten en Drinken

Nu Arnhem Centraal steeds meer vorm begint aan te nemen lijkt ook de wijk erom heen op te bloeien. Buurt initiatieven als de Coehoornkazerne, OK 72 en Stella by Starlight brengen steeds meer leven in dit kleine voorheen inspiratieloze stukje Arnhem. Zo ook MeeM. Dit schattige restaurantje in de Coehoornstraat, tegenover de het centraal station valt direct op door het terrasje met kleurige lampionnetjes. Op de website van het restaurant noemt MeeM zich ook wel een stationsrestauratie die zich heeft laten inspireren door de sfeer van Berlijnse buitenwijken. Deze bijzondere combinatie is ook terug te vinden in het interieur van het restaurant. Zo zijn er vintage treinbankjes en andere industriële treinattributen, maar ook geweitjes, bloemenschilderijtjes en allerlei curiosa. Dit alles hangt op warme donker geverfde muren waardoor MeeM een huiselijke, warme sfeer krijgt, maar niet zijn moderne flair verliest.

MeeM eten en drinken - Arnhem

Het menu is soberder dan het interieur zou doen vermoeden; een compacte kaart met veel seizoensproducten. Het menu wordt dan ook regelmatig aangepast. Er is een breed aanbod; zowel vlees, vis, vegetarisch en natuurlijk desserts, allemaal voor redelijke prijzen. Er is ook een losse burgerkaart met een divers aanbod van burgers. Inmiddels lijken in Arnhem overal “haute cuisine” burgers verkrijgbaar en ligt de lat dan ook hoog. MeeM stelt niet teleur; creatieve combinaties en lekkere broodjes. Het vlees zelf werd door de carnivoren in het gezelschap wel als iets minder speciaal ervaren. Zij hadden liever wat meer vlees, wat dan precies naar wens gebakken kan worden.

Als zwangere gast zijn er voldoende opties op het menu. Het personeel vraagt direct naar voorkeuren en geeft dit door aan de kok. Bij het vertrekken zag ik dat er ook een zelfgemaakte limonade beschikbaar was, het was fijn geweest als dit eerder vermeld was, als een non-alcoholisch alternatief. Er had ook iets meer verteld kunnen worden over het geserveerde eten en of dit geschikt was voor een zwangere bezoeker, bijvoorbeeld of de mayonaise zelf gemaakt is of niet. Ook misten wij informatie over de dagaanbiedingen die niet op de kaart staan, gezien dit Meem juist bijzonder maakt. Hier wordt maar weinig naar verwezen en zo lopen klanten lekkere zaken mis.

De bediening is jong en enthousiast. Helaas gaat er ook wel eens wat mis. Bij één bezoek duurde het heel lang voordat ons eten werd gebracht, bij een ander bezoek vergat de bediening ons helemaal waardoor wij bijna een uur moesten wachten tot de tafel werd afgeruimd en wij nog iets konden bestellen. In beide gevallen werden er wel excuses en een gratis drankje aangeboden, maar het blijft natuurlijk wel een domper.

Meem is dus een leuk en toegankelijk restaurant, er zijn alleen nog wel wat verbeteringen mogelijk. Zo geldt voor Meem hetzelfde als voor de omringende wijk; nog volop in ontwikkeling maar vol potentie.

 

Foto’s en meer info via www.meemetenendrinken.nl

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

(bio)logisch shoppen bij Mimint

Next post

Tante

The Author

Esther Solf

Esther Solf

Moeder (31), liefhebber van lekker eten, avonturier, vintage verzamelaar, koopjesjager en Arnhemmer. Schrijft over het leven als moeder en het eten wat daarbij hoort.