Blog

Oud en Nieuw

Het is koud buiten. Binnen zitten we met een aantal volwassenen op een bank. We hebben net een flauw spel gedaan en de discussies worden verhitter naarmate de proseccoflessen leger raken. De hapjes zijn goed, ik lach me suf en ik heb een leuke avond. Langzaam tikt de tijd weg en wordt het half 12. Ik twijfel.

Ik weet nog wel hoe het was als kind: uit je warme bed gevist worden om deel te nemen aan iets wat je niet helemaal begreep. Alsof je als laatste aankomt in een feestje wat al over zijn hoogtepunt heen is. Je lichaam nauwelijks gewend aan het uit bed zijn moest je kijken naar vuurwerk en daarna weer hop naar bed.

Dit jaar twijfelde ik of ik mijn zoontje zou laten slapen zoals voorgaande jaren, of toch uit bed zou halen. De laatste slechte discussie begon uit de hand te lopen en ik besloot dat een bezoekje aan mijn kind per definitie een goede keuze zou zijn. Hij lag heerlijk opgekruld in bed. Ik gaf hem een kusje en vroeg of hij mee ging vuurwerk kijken. Even later liep ik met mijn kleuter in mijn armen over straat naar de buren. Lekker warm aangekleed.

Het vuurwerk begon en hij zat in mijn armen, met 16 kilo een pittige start van 2015. Zijn mooie ogen op schoteltjes lachend naar het vuurwerk om hem heen. Hij kroop dicht tegen me aan want ondanks de wollen deken was het best een beetje koud. We lieten een wensballon op. We toastten met de buren op een gelukkig nieuwjaar.

Ik legde hem weer in bed. Hij had het heel mooi gevonden zei hij. Tevreden ga ik slapen, om me heen nog de knallen van de echte enthousiastelingen. Ik begrijp waarom mijn ouders me altijd wakker maakten met oud en nieuw. Je kind in je armen is de beste manier om een nieuw jaar te beginnen.

Previous post

De andere vrouw

Next post

Wintereditie Arnhemse Geluk’s Ring

The Author

5ter

5ter

Esther, moeder van kleuterzoon Siem (2011) en peuterdochter Fem (2014). Druk bezig met mijn weg vinden in het moederschap, peuterdragen, buitenhuis werken en ook nog tijd vinden om lekker en gezond met elkaar te eten. Ik heb daarnaast een webshop: It's a Wrap. Al deze elementen geven regelmatig inspiratie tot het schrijven van mijn weblogs.

Je kunt eerdere blogs en recepten ook teruglezen op: http://tussenmarsenaarde.wordpress.com/