BlogRecepten

Relax – Take it Easy

“Zij is zwanger, zij is aan de beurt!” roept de man geschrokken. Ik kom net aanlopen bij de groentekraam als een andere klant mij voor laat gaan. Vervolgens geeft de groenteman mij ook nog wat extra fruit cadeau. Het is een voordeel van zwanger zijn in de zomer; niemand kan er omheen. Niet alleen marktmeneren zijn extra hoffelijk, de buschauffeur wacht tot ik zit, onbekende collega’s houden deuren open of zorgen dat de lift niet zonder mij vertrekt. In de eerste instantie vond ik dit een beetje gênant; ik ben niet zwak of ziek, ik ben zwanger!

Ook in mijn omgeving merkte ik dat veel van mijn mede-zwangeren gewoon net zo hard door gingen met hun leven als altijd. Ze blijven sporten, werken, doorgaan en willen vooral niet anders behandeld worden vanwege de zwangerschap. Net zo als ik.

Er komt echter een moment dat je er toch aan moet gaan toegeven, Bij mij was dit na een wandeling met mijn schoonmoeder, waarna ik ineens niet meer van de bank af kon komen. Geheel tegen mijn zin begon mijn schoonmoeder de keuken te poetsen, maar ik moest me er letterlijk en figuurlijk bij neerleggen en verviel in een middagdutje. Zo moest ik toegeven aan mijn moeder, schoonmoeder en andere helpende handen en werd mijn huis schoner dan ooit.

Soms willen we misschien allemaal wat te veel. Zoals een ervaringsdeskundige mij toevertrouwde; “geniet nu van je rust, de komende achttien jaar krijg je er de tijd niet meer voor!” Hopelijk zal het zo erg niet zijn, maar zo nu en dan even goed uitrusten en genieten van deze bijzondere tijd kan ik iedere zwangere aanraden.

Wil je je schoonmakende (schoon)moeder of andere helpende handen met een klein bedankje naar huis sturen of verwennen bij de koffie? Bak dan dit super snelle, makkelijke en lekkere appeltaartje. Het schillen en snijden van de appels ongeveer het enige wat moeite kost en dat kan ook gewoon zittend gebeuren.

Ohja en mam en schoonmam – Jullie hebben je taart nog te goed.

Relaxte Appeltaart
Deze hoeveelheden zijn voldoende voor een springvorm van Ø 18 cm. Wil je een grotere taart bakken? Verdubbel dan de hoeveelheden en bak de taart een kwartiertje langer.  Ik voegde kardemom toe omdat ik nog een grote voorraad had en het een lekker exotisch smaakje aan de appeltaart geeft. Geen kardemom in huis? Dan kan je ook wat kaneel of speculaaskruiden gebruiken of de extra smaakmaker helemaal weglaten, het taartje smaakt ook heerlijk zonder.

 

Ingrediënten:

 

  • Boter en paneermeel om vorm mee in te vetten
  • 2 goudrenetten
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • 3 kardemom peulen, de zaadjes fijngevijzeld of een halve theelepel kardemon poeder

 

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Weeg de droge ingrediënten af. Schil en snij de goudrenetten in dunne plakjes. Vet de vorm in met boter en bestrooi met paneermeel zodat de hele vorm bedekt is.

Meng suiker, bloem, bakpoeder, kardemom en zout in een kom. Klop het ei los met de slagroom. Roer dit mengsel door de droge ingrediënten tot je een glad beslag hebt. Voeg nu de appelschijfjes toe en schenk alles in de bakvorm. Bak het taartje 30 minuten midden in de oven.

Bestrooi met een beetje poedersuiker of klop wat extra slagroom. Het taartje is warm én koud lekker.

 

 
Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

magisch

Next post

Sportschool kiezen

The Author

Esther Solf

Esther Solf

Moeder (31), liefhebber van lekker eten, avonturier, vintage verzamelaar, koopjesjager en Arnhemmer. Schrijft over het leven als moeder en het eten wat daarbij hoort.