StickyBlog

Rumoer in de raadzaal

De zaal voelt wat kil aan en na een betoog van de lieve directrice van De Troubadour hoor ik gejoel en geklap. Ik kijk om me heen en heb het idee dat er zelden zoveel rumoer in de raadzaal is.

Gisteren ben ik voor het eerst bij een raadsvergadering op de zogenoemde ‘politieke maandag’ aanwezig geweest. Op de agenda stond de herbouw van basisschool ‘De Kringloop’

Ik zal het even uitleggen….

Op 1 januari 2013 is basisschool ‘De Kringloop’ in Elderveld afgebrand. Deze school is samen met De Troubadour en De Blinkert onderdeel van een complex van drie scholen. Een vreselijk drama voor iedereen. Gelukkig was er direct hulp van aangrenzende scholen en kregen ze al snel een noodgebouw.

Daarna kwam de herbouw van de school ter sprake en heeft De Kringloop in samenspraak met de andere 2 scholen op het terrein een plan opgezet voor herbouw, maar vooral voor het realiseren van een gezamenlijk kindercentrum. Een prachtig eigentijds plan waarbij de drie scholen de voorzieningen zouden delen en er zelfs ruimte was voor een logopedie praktijk, zodat kinderen school niet te lang meer hoefden te missen om hiernaartoe te gaan. Voordeel zou ook zijn dat er een gezamenlijke binnenruimte kon komen met verschillende mogelijkheden voor kinderen.

De besturen werkten samen en staken er elk uur aan vrije tijd in. Natuurlijk alles in overleg met de gemeente.  Papieren werden ingevuld en alles werd administratief geregeld.

Echter heeft de brandverzekering van De Kringloop nu aangegeven niet meer uit te betalen als er voor 31 december 2015 niet begonnen wordt met de bouw. Dat leverde de betreffende wethouder hete voeten op en hij maakte een paar bokkesprongen. Gevolg: Het kindercentrum komt er niet en alleen De Kringloop wordt op de oude plaats herbouwd.

Dit stond er in de stukken die gisteravond aan de raad werden gepresenteerd.

Gelukkig was het gisteravond alleen informatief en meningvormend, staat in de stukken te lezen. Een mooi moment dus om de mening van de wethouder zo mogelijk te veranderen en de raad onze visie toe te lichten. De scholen en een enkele ouder vroegen inspraaktijd en met een delegatie begaven we ons gisteravond naar de raadzaal.

De herbouw van De Kringloop moet zeker doorgaan, dit hebben ze meer dan verdiend. Tijd om deze scholieren weer herinneringen te geven in een nieuw gebouw. Ik vraag me samen met de rest van de aanwezigen alleen sterk af, waarom dit gezamenlijke plan nu de kop in wordt gedrukt. Is het een manier om de verzekering veilig te stellen of een verkapte vorm van bezuinigen?

De vergadering loopt uit, alle insprekers zijn aan de beurt geweest en het wordt opnieuw onrustig in de zaal. Dan krijgen we te horen dat er geen tijd meer is om een tegenreactie te geven…  Volgende week mogen we opnieuw komen, zelfde tijd zelfde plek. Dan worden de vragen beantwoord en de 28e wordt de knoop doorgehakt.  We gaan uit van een beslissing waar alle scholen zich in kunnen vinden.In een tijd waarin burgerparticipatie belangrijk gevonden wordt is erkenning hiervan vanuit de overheid toch wel van groot belang.

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort blogs, verhalen en interviews:

 

Previous post

Desirée Pelgrom-Geurts

Next post

Marije Klein

The Author

Dorien Stoll

Dorien Stoll

Ik ben Dorien Stoll, moeder van 2 prachtige wondertjes die inmiddels alweer bijna 2 en 5 jaar oud zijn. De oudste gaat elke dag helemaal happy naar school. De jongste is heel anders dan de oudste, hij doet het allemaal wat rustiger aan en heeft al veel meegemaakt in zijn jonge leventje. Dus alles op zijn tempo. Wij hebben vol vertrouwen geduld.

Ik woon inmiddels alweer 15 jaar met mijn man in Arhem. In deze tijd ben ik van de stad gaan houden. Ik vind het een heerlijk gegeven dat mijn kinderen hier opgroeien.

In mijn vrije tijd organiseer ik vrijwillig evenementen en activiteiten in de wijk, op deze manier ben ik altijd druk.
Ook zit ik bij het oudertoneel van de basisschool en ben ik bezig met de promotie van mijn onlangs uitgebrachte boekje 'Zakcentje'