Blog

Tante

Drie weken voor mijn tiende verjaardag werd ik tante en ik denk dat toen mijn fascinatie voor het jonge kind is begonnen. Ze was een mooi babymeisje met diep blauwe ogen en pikzwarte lange wimpers. Ze maakte geluidjes, lachte en vooral: ze kon me ernstig en diep in de ogen kijken. Dit was geen kind dat nog maar net op de wereld was, nee, het leek alsof er al van alles in die ogen te lezen was.

Als tweejarige was ze zeer serieus bezig met onzichtbare lieveheersbeestjes en o wee als ik zomaar ergens ging zitten: daar zat juist een lieveheersbeestje!

Ze had haar eigen kijk op de wereld en haar teleurstelling was dan ook groot toen we samen naar de buurtsuper Bosman gingen: waar was nou het bosmannetje? Ze leefde in haar eigen kinderwereld, een wereld die er heel anders uitzag dan mijn wereld, maar waar ik met plezier een kijkje in mocht nemen.

En dat plezier ervaar ik nog steeds. Gelukkig maar, want ik maak me ook zorgen over het jonge kind. Maar dat komt een andere keer ter sprake.

 

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

MeeM Eten en Drinken

Next post

Geen tijd om pauze te nemen

The Author

Rita Stronks

Rita Stronks

Al vanaf mijn tiende levensjaar ben ik gefascineerd door het jonge kind en het werd de specialisatie tijdens mijn opleiding (HBO) en werkplekken.
Nu, 47 jaar later kijk ik nog steeds met veel verwondering naar het jonge kind en het verveelt geen moment. Graag deel ik mijn kijk met de lezer.