Blog

Vaderdag

Mijn zoontje Elia is net 2 geworden. Hij begrijpt nog niet zoveel van vaderdag. In de ochtend gingen we met z’n tweeën naar beneden. Na zijn ontbijt mocht hij helpen met ‘koken’ (omelet bakken dus) voor het ontbijtje van papa. Met slechts 1 gesneuvelde ei en de helft van het geklutste ei naast de pan ging dat best goed.

We deden de slaapkamerdeur open en ik gaf Elia luid de opdracht om papa wakker te maken. Helaas werd hij afgeleid door een speelgoedauto die nog op de slaapkamer lag. Doordat ik mijn dienblad nergens neer kon leggen werd het wekken van papa uiteindelijk een lompe bedoening: “Hey… hey… HEY, wakker worden”.

Het lukte uiteindelijk. We gaven het ontbijt en de zelfgemaakte tekening. Elia had vooral oog voor het ontbijtje en klom op bed. “Lekker” zei hij suggestief, wijzend naar een cracker met hagelslag.
Hij mocht een hapje en heeft uiteindelijk de beide crackers met hagelslag weten te bemachtigen.

Toen hij geen honger meer had begon hij te ravotten op bed. Nadat hij het dienblad bijna omver schopte ben ik maar gestart met opruimen. Dit was precies 15 minuten later na het opdienen.
Prachtig die concentratieboog van 2-jarigen.

Previous post

Margriet van der Woerd

Next post

Ergernis nummer #1: 'moeten' opschieten

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.