Blog

Arnhemse goede doelen acties die wij willen delen

Het is eind december. Dat betekent dat de kerstgedachte weer volop aanwezig is. Ook in Arnhem zijn er dit jaar weer meerdere goede initiatieven. Deze twee goede-doelen acties wilden we echt even met jullie delen!

’t Geboortehuys en Vroedvrouwenpraktijk Arnhemse Meisjes organiseren op 30 december een zogenaamde echodag. Voor 15 of 30 euro kunnen vrouwen die 12 tot 35 weken zwanger zijn een afspraak van respectievelijk 15 of 30 minuten maken voor een pretecho. Alleen, samen met je partner of eventueel met vrioenden of familie genieten en kijken naar je nog niet geboren kindje. Vrouwen die 25 tot 30 weken zwanger zijn kunnen ook in 3d naar hun kindje kijken. De kosten daarvan zijn 22,50 euro (kwartier) of 45 euro (half uur). De opbrengst gaan volledig naar stichting Evergreen China. Op deze manier willen de organisatoren hun steentje bijdragen door zoveel mogelijk borstkolven te kunnen financieren.

Voor meer info over dit goede doel: www.evergreenchina.net

Gezinnen met kinderen die onder de armoedegrens leven: helaas is dit anno 2016 nog steeds aan de orde van de dag. Een kerstdiner met hapjes in overvloed en een boom met ogenschijnlijk oneindig veel cadeautjes is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. De LINDA.foundation campagne van vastgoedeigenaar Wereldhave heeft in 10 winkelcentra in Nederland geld opgehaald om gezinnen onder de armoedegrens een steuntje in de rug te geven. In Kronenburg werd meer dan 2400 euro opgehaald. Een mooi initiatief natuurlijk, maar je kan nu zelf ook bijdragen om deze gezinnen nog meer te helpen. Bij Stan & Co Arnhem staat een grote kerstboom. Wie hier een cadeautje onder legt krijgt een gratis kop koffie of thee. De cadeautjes worden in januari overgedragen aan Speelstoet, de speelgoedbank van Arnhem!

Voor meer info over dit goede doel: www.speelstoet.nl

Vond je dit bericht interessant? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem:

Previous post

Latatiekundige zorg: de vergoedingen van zorgverzekeraars op een rij

Next post

Moederkriebels

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.

2 Comments

  1. 23 december 2016 at 15:29

    Fantastische goede doelen in onze stad!

    • 23 december 2016 at 19:04

      Helemaal mee eens Vivienne! 🙂