Blog

Arnhemse kinderen geven wintervoorstelling in Huis van Puck

De leerlingen van de Telekids Musicalschool bij Huis van Puck kijken uit naar de Wintervoorstelling welke ze eind Januari in Huis van Puck gaan laten zien.

Iedere week wordt er gezongen, gedanst en geacteerd door kinderen van 4 tot 9 jaar bij Huis van Puck. Eind Januari kunnen familieleden in het theatertje van deze locatie in Klarendal voor het eerst aanschouwen waaraan er precies gewerkt wordt.

De Wintervoorstelling gaat over een droom van Sneeuwwitje waarin ze wakker schrikt en samen met haar prinsesvriendinnen het bos in gaat en daar de dwergen tegen komt. Maar niemand voelt zich echt op hun gemak door de heksen en tovenaars die hun achtervolgen. Het wordt heel spannend! Dit voorstellingsmoment wordt gezien als middel voor het ontwikkelen van het zang, dans en acteer-plezier van de leerlingen. Docente Frekemei Terpstra vindt vooral samenwerken erg belangrijk: “Oefenen, vertrouwen, opbouwen en fun staan voorop. We nemen het hele script door in de les, maar ze hebben daarnaast ook opdrachten puur gericht op plezier waarbij ze onbewust ook de musical disciplines eigen maken. Wat ik persoonlijk heel gaaf vind om te zien is dat ze door samen te werken steeds meer durven en steeds beter worden”.

Naast de voor de hand liggende musical vaardigheden werken de leerlingen dus ook op breder vlak aan hun ontwikkeling. Aan het einde van het schooljaar is er een voorstelling in het grote theater. De Telekids Musicalschool is een samenwerking tussen Stichting Kom Maar Op en RTL Telekids. Samen streven zij er naar de positieve effecten van theater over te brengen op alle kinderen in Nederland en werken hiervoor samen met diverse verschillende instanties. In Februari zijn er proeflessen bij Huis van Puck.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op telekidsmusicalschool.nl

Previous post

yoursurprise.com - Gratis filmboek bij alle hardcover Woezel & Pip boekjes

Next post

Chickies & Binkies - Gratis verzending bij besteding vanaf 65 euro!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.