Blog

Baby op foto met placenta: mooi of raar?

Op Facebook verscheen deze foto van een baby met placenta. Ik vind het een bijzonder gezicht, tijdens mijn bevalling heb ik mijn placenta misschien 5 seconden gezien. Ik kan me er dan ook niets meer van herinneren.

In sommige landen is het juist gebruikelijk om de moederkoek te bewaren. Ook bewaren in de vriezer of begraven in een plantenbak met daarbovenop een limoenboompje zijn manieren waarop de placenta is ‘verwerkt’.

Mijn verloskundige vertelde een keer over een lotusbevalling. Daarbij wordt de navelstreng niet doorgeknipt maar blijft het verbonden aan de baby tot het vanzelf eraf valt. Het klonk bizar en mooi tegelijk. Want een van de gedachten erachter erachter is dat de placenta en de baby in de buik zo verbonden zijn dat je ze ‘natuurlijk’ wil laten scheiden.

Zelf vind ik het een bijzonder plaatje. En zie ik dat nou goed, het lijkt wel alsof er een poging is gedaan om ‘Love’ te spellen met de navelstreng 😉 Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze foto vinden!

Bron: Facebook

Vond je dit leuk? Sluit je dan aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem!

 

Previous post

Pink or Blue - 20 euro korting bij besteding vanaf 200 euro

Next post

CheezzBaby - Online Cursus Babyfotografie - Met de code 'ACTIE29' een cursus babyfotografie nu €29,- i.p.v. €89,-

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.