Blog

CoderDojo Arnhem leert kinderen programmeren

In een wereld van verregaande digitalisering kunnen wij – volwassenen – vaak maar net het hoofd boven het water van de onderhand onuitputtelijke zee van informatie houden. Hoe het internet op gebruikersniveau werkt snappen we nog wel: we bekijken ons nieuws, sturen mails, checken social media, lezen een blog en doen aan internetbankieren. Maar van de technische achterkant hebben we meestal geen kaas gegeten. Voor onze kinderen is het gebruik maken van een Ipad of Smartphone welhaast makkelijker dan voor ons. Maar door het aanbieden van gebruikersdevices leren ze niets over programmeren. En dat terwijl júíst een voorsprong op dat gebied zo belangrijk is. Mensen met minimale kennis van bijvoorbeeld het bouwen van websites hebben een enorm voordeel. En dat voordeel wordt alleen maar groter. In dat kader waren wij zeer positief verrast door een initiatief dat op ons pad kwam: CoderDojo Arnhem.

CoderDojo Arnhem

CoderDojo Arnhem is er voor kinderen tussen de 7 en 17 jaar. Ze leren allerhande competenties uitbouwen op een leuke en sociale manier. Met elke maand een ander thema leren ze de basis van programmeren. Er komen zaken als websites bouwen, apps ontwikkelen en games maken aan bod. Dat alles in een setting waar ook geleerd wordt  nieuwe contacten te maken door kennis en ervaringen te delen. Door zelf vanuit het niets iets op te bouwen worden ook meerdere persoonlijke eigenschappen gestimuleerd: creativiteit, logisch nadenken, probleemoplossend vermogen en doorzettingsvermogen om maar wat te noemen. Programmeren kan soms frustrerend zijn , maar voorop staat dat het ook leuk en uitdagend mag zijn!

Gratis!

CoderDojo is volledig gratis dankzij de inbreng van meerdere vrijwilligers die samenwerken vanuit een internationale beweging die het belangrijk vindt dat kinderen leren programmeren. U vindt de Dojo’s in een van de Arnhemse bibliotheken: Rozet, Presikhaaf en Kronenburg. Kijk voor meer informatie op de website van CoderDojo Arnhem.

Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 900 moeders uit Arnhem!

Previous post

Sinterklaasactiviteiten in Arnhem

Next post

Rotweer? Deze dingen kun je wél doen!

The Author

Redactie

Redactie