BlogCharming Arnhem

Deel 2: Rotweer? Dit kun je wel doen!

Van oudsher een onderwerp voor eind augustus, tegenwoordig in november stof van gesprek. Want de herfst heeft nu pas écht zijn intrede ingezet. Arnhem is wat ons betreft dé stad om de kleintjes lekker buiten te laten ravotten. Met Sonsbeek, Angerenstein, Hoogte 80, Stadsblokken-Meinerswijk en Zypendaal hebben we het slechts over een kleine greep uit de prachtige parken die onze stad rijk is. Daarnaast is de Veluwe om de hoek, kent Oosterbeek prachtige bossen en de Posbank is op fietsafstand. Maar nu het kouder en natter wordt hebben veel ouders moeite om leuke activiteiten met de kids te organiseren. Daarom geven wij de komende weken elke week 3 tips! Vandaag deel 2. 

Tip 1: binnenshuis: Vliegend Bed
Eerst even duidelijk maken dat het toch écht een uitzondering is, maar doe daarna eens gek en leg een tweepersoonsmatras in de woonkamer. Feest! Zeker als het slecht weer is buiten en je besluit er met z’n allen echt zo’n luie (zon)dag van te maken. Het biedt geborgenheid wanneer je als gezin met een grote kop chocolademelk (uiteraard mét slagroom) een film kijkt. Het biedt rust wanneer er zondagmiddag met z’n allen even een uurtje bijgeslapen wordt. En het biedt plezier en avontuur wanneer je het matras verandert in het vliegend bed. Net als bij de hutten van vorige week is de enige drempel je eigen fantasie. Maar zeker weten dat je kids erin meegaan als jij vol overgave roept dat het matras opstijgt en naar ‘beneden’ wijst wat er allemaal te zien is. Onder de deken zijn natuurlijk alle spullen die je mee wilt nemen in het vliegend bed zoals een koelkast met alle inhoud die je kan verzinnen en al het speelgoed wat je kan verzinnen.

Tip 2: buitenshuis: De Wandelwagensoos
Onze tweede tip is leuk voor alle ouders en kinderen, zeker als je wilt dat je zoon of dochter meer speelt met andere kinderen. Bij De Wandelwagensoos ontmoeten vaders en moeders en hun baby’s, dreumesen en peuters van 0 tot en met 3 jaar elkaar. Je kunt er op maandag (Arnhem-Zuid) en vrijdag (Arnhem-Noord) tussen 9:30 en 11:30 binnenlopen om koffie te drinken, ervaringen uit te wisselen of om samen te spelen. Er is volop speelgoed aanwezig en ook zijn er speelkleden voor de baby’s. Dat alles in een ontspannen sfeer met volop ruimte om op je gemak borstvoeding te geven. De entree voor de soos bedraagt € 2,50 per volwassene; koffie, thee, limonade en koekjes zijn inbegrepen. Check de website voor activiteiten en meer informatie.

Tip 3: Buitenshuis maar toch gratis: Rozet Arnhem
We zouden hier een hele monoloog kunnen plaatsen over het belang van het geschreven woord, maar ervan uitgaande dat iedereen snapt dat lezen superbelangrijk is slaan we dat mooi even over. Want ook al onderstreep je deze mening; krijg het eerst maar eens voor elkaar om samen te gaan lezen! Zeker thuis, wanneer speelgoed, tv en tablet vaak de leukere keuze lijken kan de aandachtsspanne nog al eens te wensen over laten. Bij Rozet zijn er zat hoekjes, bankjes en zelfs een uitkijktoren waar je gezellig samen kan gaan zitten lezen. Wist je trouwens dat een jeugdabonnement op de bibliotheek gratis is? Je kan je favoriete kinderboeken dus ook nog eens gratis lenen. Kijk voor gratis activiteiten zoal voorleesuurtjes en het babycafé waarbij je ook andere ouders ontmoet op de website. Hadden we trouwens al verteld dat je van de derde naar de tweede verdieping kunt glijden via een echte binnenglijbaan?

Vorige week publiceerden wij deel 1 van deze reeks.

Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer bijna 1000 moeders uit Arnhem!

Previous post

Grootste kerstmarkt van het oosten in Arnhem

Next post

Schaatsen in Arnhem

The Author

Redactie

Redactie