Blog

Deel 3: Winter: dit kun je allemaal doen!

Van oudsher een onderwerp voor eind augustus, tegenwoordig in november stof van gesprek. Want de herfst heeft nu pas écht zijn intrede ingezet. Arnhem is wat ons betreft dé stad om de kleintjes lekker buiten te laten ravotten. Met Sonsbeek, Angerenstein, Hoogte 80, Stadsblokken-Meinerswijk en Zypendaal hebben we het slechts over een kleine greep uit de prachtige parken die onze stad rijk is. Daarnaast is de Veluwe om de hoek, kent Oosterbeek prachtige bossen en de Posbank is op fietsafstand. Maar nu het kouder en natter wordt hebben veel ouders moeite om leuke activiteiten met de kids te organiseren. Daarom geven wij de komende weken elke week 3 tips! Vandaag deel 3.

Tip 1: binnenshuis: Bordspellen
Het is zo makkelijk en ook wij maken ons er stiekem wel eens schuldig aan. Geef je kleine een Ipad, zet hem of haar voor de tv of stop een game-controller in die handjes en je hebt er nog amper omkijken naar. Handig als er even gekookt of gewerkt moet worden óf als je gewoon even tijd voor jezelf nodig hebt. In onze snelle, digitale wereld zijn we bijna het concept van het bordspel vergeten. Niet alleen leuk, uitdagend, gezellig én leerzaam, maar ook het perfecte moment om ook weer eens écht met elkaar in gesprek te gaan. We komen daarbij vaak niet veel verder dan Kolonisten van Katan, Monopoly of Risk maar er zijn honderden verschillende bordspellen. Op de website van Spellenwinkel kan je heel makkelijk per leeftijdscategorie geschikte bordspellen vinden. Dit begint al bij spellen voor 2-jarigen!

Tip 2: buitenshuis: Bounz
In Klarendal is sinds kort een waar trampolineparadijs te vinden! In de oude sporthal aan de Neerlandstuinstraat vind je een uniek concept: trampolinespringen in een 3-demensionale wereld. Je vind er, naast een tumblingbaan, 32 aaneengeschakelde trampolines. Zelfs de schuine wanden rondom zijn van trampolines! Naast leuk is trampolinespringen hardstikke goed voor de conditie. Ook goed om te weten is dat Bounz projecten ondersteund in de buurt, vooral gericht op jongenen en bewegen. Bounz staat dan ook voor leuk, sportief én betrokken. Naast vrij springen worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden: zo zijn er aparte activiteiten voor peuters maar ook voor volwassenen. Zo kan je er onder andere bootcampen en dodgeball (trefbal) spelen. Uiteraard op de trampolines! Entree is doordeweeks €6,50 per uur, in het weekend €7,50 per uur. Check de website voor meer informatie!

Tip 3: Buitenshuis maar toch gratis: Vossenjacht
Superleuk voor een verjaardagsfeestje of om gewoon ‘random’ (met andere ouders) te organiseren. Groepjes kinderen gaan in de wijk, in het park of in het bos (en daar hebben we er hier in de omgeving van Arnhem natuurlijk zat van) op zoek naar de ‘vossen’; verkleedde mensen die ze een aanwijzing geven voor ‘de oplossing’ of bewijs geven dat ze de vos gevonden hebben. Spannend voor de kinderen omdat ze vaak niet zeker weten of ze een vos aanspreken, of een ‘gewoon’ iemand die er misschien een beetje gek uitziet! Degene die de meeste vossen heeft gevonden binnen een bepaalde tijd of als eerste alle vossen te pakken heeft is de winnaar!

Bekijk ook deel 1 en deel 2 van deze reeks!

Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem!

Previous post

Ziek

Next post

Gun jij jezelf een geboortecoach bij je bevalling?

The Author

Redactie

Redactie