Blog

Dit kun je komend weekend allemaal doen!

Het is weer vrijdag! Dat betekent dat we gaan kijken wat er dit weekend allemaal te beleven valt met de kleintjes. Wij geven wat voorzetjes van leuke dingen die dit weekend te doen zijn in Arnhem en omgeving.

Zaterdag 10 december: schaatsen! (5 euro pp. inclusief het huren van schaatsen)
Vorige week meldden we al dat het winterprogramma van het Openluchtmuseum weer van start is en dat er onder andere geschaatst kan worden. Naast de schaatsbaan in het museum kan er ook weer geschaatst worden op de Jansplaats. Tot 15 januari kan er gebruik worden gemaakt van de 250 m2 grote schaatsbaan. Kijk voor meer informatie op de website.

Zaterdag 10 december én zondag 11 december: zaag je eigen kerstboom! (gratis exclusief entree park)
Op Nationaal Park Hoge Veluwe kunnen mensen gratis hun eigen kerstboom omzagen en meenemen. De Kerstbomen groeien op unieke stuifzandgebieden. Bij het weghalen van de bomen is ook het park gebaad, omdat deze unieke landschappen anders dichtgroeien en verdwijnen. Per persoon mag er één boom worden meegenomen en na afloop staat warme chocomel klaar! Voor mensen zonder zaag zijn er zagen te leen. Kijk ook op de website.

Zondag 11 december: Dickens Festival Velp (gratis)
Het Dickens festival Velp is op 11 december 2016 gratis te bezoeken. De Emmastraat zal weer worden omgetoverd tot een authentieke en nostalgische dorpsmarkt. Vol met lekkernijen, bijzondere producten en ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens & nu!

Ook is er voor kinderen van alles te beleven.
TIn de Emmastraat zullen verschillende theatergroepen en figuranten de 19e eeuw tot leven brengen. Misschien komt Oliver Twist met zijn bende zakkenrollers wel een kijkje nemen. Laat je meevoeren in deze verschillende acts vol humor en verassingen.

Kom samen genieten van prachtige kerstliedjes door verschillende zangkoren, muzikanten en een bijzonder goed strijkkwartet. De organisatie van het Dickens festival Velp is altijd opzoek naar muzikanten die dit leuke festival willen verblijden met bijzondere instrumenten, pakkende nummers en sfeerbepalende geluiden. Kijk voor meer info op de website.

Zondag 11 december: Kerst fair Schuytgraaf
Op zondag 11 december vindt de jaarlijks kerstfair in Schuytgraaf plaats. Iedereen is van harte welkom om met het hele gezin of de hele familie langs te komen op en rond het terrein van De Buitenplaats, Marasingel 19. Van 14:00 tot 19:00 kan je verschillende dingen verwachten waaronder een romantische entree bij kaarslicht met een vuurschaal, gratis warme chocomel en glühwein bij de stand van de Wijkvereniging, optredens van zangkoren, Schuytgraafband en vioolspel. Kinderen kunnen een ritje maken in de arrenslee, er zijn kerstbomen te koop, er zijn zoete en hartige snacks verkrijgbaar, er zijn workshops voor jong en oud en je kan er oginele kerstinkopen doen bij ruim 25 kramen. Check de website.

Zondag 11 december: LEUK! Toneemakerlijk (8+, 15 euro)
‘Leuk’ is een ongepolijst, cabaretesk sprookje, een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Want er kan er maar één de leukste en de beste zijn. Met een dolgedraaide presentator en zijn deelnemers, die eigenlijk niets liever willen dan gewoon zichzelf zijn. Want van altijd de leukste en de beste willen zijn, word je dood en doodmoe. Voor kaartjes ga je naar de website van Arnhemse Posia.

Bioscoop (Kaartjes voor een film ca. 8 euro)

Natuurlijk draaien er ook weer een hoop films in Pathé en Focus. Een overzicht:

• Mees kees langs de lijn – (10 & 11 december om 10.00 uur in Pathe)
• Vaiana (NL) 6+ – (10 & 11 december om 10.00 in Pathe)
• Sing (NL) 6+ – (10 december om 10.45 in Pathe)
• Het kleine spookje Laban (AL) – (10 & 11 december om 13.15 in Focus)
• Julius in Winterland (6+) – (10 & 11 december om 13.30 in Focus)
• Barbapapa – (11 december om 10.30 in Pathe)

Check de websites van Pathé en Focus!

 
Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem:

Previous post

Gun jij jezelf een geboortecoach bij je bevalling?

Next post

Belangrijke ontdekking omtrent wiegendood

The Author

Redactie

Redactie