Blog

Wat gaan we doen dit weekend? (3 & 4 dec)

Het is weer vrijdag. Dat betekent dat we gaan kijken wat er dit weekend allemaal te beleven valt met de kleintjes. Wen er maar aan, want vanaf vandaag gaan we dit wekelijks doen! Wij geven wat voorzetjes van leuke dingen om het weekend voor pakjesavond te doen.

Zaterdag 3 december : Presiksheaven (Gratis)
Voor iedereen van 8 jaar ouder die interesse heeft in ruimtevaart en alles wat er buiten onze dampkring gebeurt is er nu de Sterrenwacht bijeenkomst van Presiksheaven. Iedere eerste zaterdag van de maand presenteert Sterrenwacht Presikheaven voor jong en oud het maandelijkse sterren- en ruimtevaartnieuws in De Bibliotheek Presikhaaf. Kinderen én volwassenen kunnen daarnaast alles vragen wat ze altijd al wilden weten over sterrenkunde en ruimtevaart. Kijk voor meer info op de website.

Zaterdag 3 dec (start): Kinderactiviteiten in het Openluchtmuseum (Gratis excl. entree park)
We schreven eerder al dat er vanaf komend weekend weer geschaatst kan worden in Arnhem. Maar wist je dat het Openluchtmuseum ook een kunstmatige sleehelling heeft en dat kinderen hun eigen broodje kunnen bakken boven het kampvuur? De winteractiviteiten beginnen deze zaterdag! In het Openluchtmuseum maak je kennis met het Nederlands winterleven vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. In de kruidentent hoor je hoe hardnekkige winterkwaaltjes vroeger werden bestreden en zie je de griendwerker en klompenmaker hun ambacht uitvoeren.

Zondag 4 dec: sinterklaasbrunch
Hotel Arnhem organiseert zondag 4 december een Sinterklaasbrunch. De perfecte opwarmer voor pakjesavond! Om 12:00 uur kan op de eerste etage met Sinterklaas gebruncht worden. Kijk op de website van Hotel Arnhem voor meer info waaronder de verschillende prijzen!

Zondag 4 dec: SonsbeekMarkt (Gratis entree)
Het is de eerste zondag van de maand dus de maandelijkse Sonsbeekmarkt staat natuurlijk ook weer op de agenda. Niet alleen het bezoeken waard vanwege de leukste marktstandjes, workshops, muziek en theatervoorstellingen maar ook perfect te combineren met een wandeling door ons prachtige stadspark! Klikkerdeklik voor meer info over de markt.

Zondag 4 dec: Speuren naar dierensporen (Gratis, excl. entree park)
Op Nationale Park Hogeveluwe kun je zondag om 15:00 aan de hand van een echte natuurgids zoeken naar dierensporen. Eerst zullen de Jachthoornblazers optreden, wanneer samen op zoek wordt gegaan naar sporen van de parkbewoners zoals als konijnenhollen en hertenkeutels. Check ook HogeVeluwe.nl !

Bioscoop (Kaartjes voor een film ca. 8 euro)
Natuurlijk draaien er ook weer een hoop films in Pathé en Focus. Een overzicht:

 • Het paard van sinterklaas (3 en 4 dec: 13.30 in Focus Arnhem)
 • Het kleine spookje Laban (3 en 4 dec: 13.35 in Focus Arnhem)
 • Mees Kees langs de Lijn (za 3 dec 10.00, zo 4 dec: 11.45 Pathe)
 • Vaiana (Nederlands) (za 3 dec : 10.00 en 12.00, zo 4 dec om 10.45 en 11.45)
 • Vaiana (origineel) (za 3 dec: 10.45 zo 4 dec: 10.15 )
 • De Club van Sinterklaas & Geblaf op de pakjesboot (3 dec 10.15 en 12.15 4 dec: 10.00 en 00 Pathe)
 • Peter en de draak (3 dec 11.15 zo 4 dec: 10.00 pathe)
 • Trolls (NL) 3 dec 11.45 Path

Check de websites van Pathé en Focus!
Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1000 moeders uit Arnhem!

Previous post

Arnhemse peuters krijgen 12 uur peuteropvang

Next post

De vanzelfsprekendheid van de leugen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.

1 Comment

 1. Marleen
  2 december 2016 at 18:18

  Veel te doen dit weekend en bijna allemaal gratis!
  Super!