Blog

Hier en Nu Mindful Mediteren

Over het algemeen schrijf ik boekrecensies alleen voor mijn eigen website en het is ook niet mijn bedoeling er een gewoonte van te maken op deze site, maar dit keer wil ik toch graag een (luister)boek met jullie delen. Sport vind ik erg belangrijk, zoals jullie weten, en het werkt tot op zeker niveau ook behoorlijk ontstressend, maar rust in je hoofd krijgen kun je ook bereiken door aan meditatie te doen of door mindHier en nu mediterenfull te leven. Je hoeft je daarvoor niet altijd in het zweet te werken.

Nu geef ik heel eerlijk toe dat ik niet dagelijks mediteer, sterker nog soms doe ik het weken- of maandenlang helemaal niet, maar ik vind het wel prettig te weten dat ik er altijd op terug kan vallen. Vaak zijn het periodes waarin ik meerdere dagen/weken naar dit soort cd’s luister om weer even tot mezelf te komen. Naast mediteren is mindfulness iets dat ik maar wat graag altijd en elke dag zou willen toepassen, maar op de een of andere manier wil het mindfulness-kwartje toch niet helemaal vallen. Zo zonde! Elke dag zijn er genoeg momenten waarop ik denk: hoe zat het ook alweer? Maar ondanks het feit dat ik mindfulness en meditatie zelf dus lang niet altijd toe pas vind ik dit luisterboek het waard om met jullie te delen.

(Ont)spanning!?

Het luisterboek Hier en Nu Mindful Mediteren bestaat uit verschillende meditaties van rond de twaalf minuten. Die meditaties zijn te gebruiken op verschillende momenten. Dat geldt overigens niet zozeer wat betreft het dagdeel, maar meer voor het gevoelsmoment waarin je je op dat moment bevindt. Zo is er een hoofdstuk waarin je je kan gaan richten op de ademhaling, en leer je je focussen op het moment zelf, het ‘hier en nu’. Daarnaast is er een hoofdstuk waarin je je kan richten op emoties en gevoelens en die daardoor een bestaansrecht kan geven. Dit luisterboek zorgt er door zowel de prettige stem van Jacqueline de Vries als de mooie achtergrondmuziek voor dat je als luisteraar vrijwel direct een rustig en ontspannen gevoel krijgt. Mede daardoor vind ik het persoonlijk erg fijn om naar te luisteren, het brengt me rust en zorgt ervoor dat ik mezelf toesta om de tijd te némen om te ontspannen. Zoals gezegd bestaat het luisterboek uit meerdere hoofdstukken waardoor je zelf kunt kiezen welke meditatie je gaat doen. Dus wanneer je bijvoorbeeld last hebt van piekermomenten dan kun je kiezen voor de meditatie gedachten waarin je leert dat je gedachten niet feiten zijn en dat je de relatie met die gedachten kunt veranderen.

Aanrader

Hier en Nu Mindful mediteren is een ware aanrader voor een ieder die op zoek is naar rustige momenten in een hectisch leven. Mediteren om te ontspannen hoeft niet lang te duren en binnen tien tot dertien minuten heb je een langdurig ontspannen gevoel in je drukke lichaam.

Informatie:

Spreker(s):

Jacqueline de Vries

Uitgever:

Rubinstein Audio

Jaar van uitgave:

2012

ISBN:

9789047606482

ISBN cd-versie:

9789047612803

Speelduur:

1 uur 14 min

Bestandsgrootte:

45 MB

Formaat:

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs: € 8,75

>>>HIER<<< te bestellen
Vond je dit leuk? Sluit je dan aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem!

 

Previous post

Babyenkids.nl - 10% korting op alles, m.u.v. van nieuwe collectie kleding

Next post

Koffievoordeel - Bestel 250 Grand Maestro Italiano capsules voor uw Nespresso machine en ontvang de zeer exclusieve d

The Author

Angela Aagenborg

Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 36 jaar jong, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, tien jaar later, heb ik duizenden blogs, column, artikelen geschreven, staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast en kan ik me niet meer indenken hoe ik ooit zonder schrijven kon. In de afgelopen dertien jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mezelf te verbeteren, maar het is vooral het schrijven zelf dat mezelf verbetert.
Naast Arnhemse Moeders schrijf ik voor nog drie andere blogsites en werk ik aan een nieuw boek.