Blog

Hoe gaat het met het project ‘Boeken Voor Iedereen’?

Hoe gaat het met het boekenproject? Hartstikke goed! Een half jaar geleden berichtte ik over mijn vrijwilligersproject “Boeken voor iedereen”. Inmiddels heb ik contact gehad met meerdere scholen en ook andere plekken waar kinderen komen vóór ze naar school gaan. Bijvoorbeeld de speelochtenden die door welzijnsorganisatie Rijnstad worden verzorgd en een aantal peutercentra.

Tot nu toe krijg ik bijna alle boeken van Het Vincentrum in Arnhem, een plek waar boeken en goederen door vrijwilligers worden ingezameld en verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel. Alleen is er te weinig plaats voor de vele boeken die ze binnenkrijgen, dus de kinderboeken houden ze voor mij apart. Na controle verspreid ik deze dan weer naar verschillende plekken.

Zo kreeg ik in het afgelopen half jaar geregeld Sinterklaasboeken. Deze heb ik verzameld en daardoor kregen alle kinderen van de kleuterbouw van de Paulusschool een extra cadeautje in de schoen! Het leuke is dan dat de school via contacten nog extra Sinterklaasboeken kon regelen voor groep 1.

Dat merk ik steeds meer: als er eenmaal een begin is gemaakt met een boekenkast, dan komen meerdere mensen op het idee om deze kast aan te vullen en dat is fantastisch. Ook heb ik contact gekregen met de vrijwilligster van het Kinderzwerfboek dat nu ook in Arnhem actief is en de Rotary. De Rotary heeft een aantal boekenbomen geplaatst, oa op winkelcentrum Presikhaaf.

Kortom, in Arnhem is al een aardige stroom boeken op gang gekomen, maar het krijgt nog meer vertakkingen! Ik ga er tot de zomervakantie in ieder geval mee door. Er is nog wel een tekort aan kinderboeken voor jonge kinderen tot een jaar of 6. Dus mochten jullie baby-, peuter- of kleuterboeken over hebben, lever ze dan in op de locaties die op de Facebookpagina “Boeken voor iedereen “ staan.

Rita Stronks

Vond je dit leuk? Sluit je dan aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem!

 

Previous post

Pink or Blue - 20 euro korting bij een minimale besteding van 200 euro AUTOJANSALE33352

Next post

Eiwitten.nl - 10% korting op afslanken met kortingscode: afleiw2016

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.