Blog

Koninklijk op z’n Italiaans – Jeugdplein De Hobbit haalt tijdens Koningspiazza geld op voor stichting ALS

Bron foto: Girogelderland.nl
Bron foto: Girogelderland.nl

Zoals jullie ongetwijfeld zullen weten zal de Giro d’Italia dit jaar op 6,7 en 8 mei in Nederland starten, waarbij op 7 mei in Arnhem gestart zal worden en op 8 mei gefinisht. De gemeente Arnhem organiseert in de periode voorafgaand aan dit spektakel 15 Piazza’s (waarbij mensen Italiaans kunnen tafelen in een Giro-roze setting) en één daarvan zal bij Sportcentrum Arnhem, locatie De Hobbit, in Malburgen gehouden worden.

Beweging is belangrijk!

Sportbedrijf Arnhem stimuleert dat elke Arnhemmer voldoende sport en/of beweegt en ondersteunt onder andere (sport)verenigingen zoals bijvoorbeeld De Hobbit. Dit is een wijkcentrum in de wijk Malburgen en is er voor alle bewoners van deze wijk. Jong en oud kan hier terecht elkaar te ontmoeten, te recreëren, te leren of geïnformeerd te worden over ontwikkelingen in de wijk.

Fietsen voor Tour du ALS

Flyer koninklijke piazzaDe organisatoren Stichting Rijnstad en Sportbedrijf Arnhem hebben gezamenlijk twee hometrainers gekocht om tijdens de koningspiazza bij De Hobbit ‘ALS de wereld uit te trappen’. Met deze twee hometrainers willen zij geld ophalen voor Tour du ALS. Iedere deelnemer kan voor één euro twee kilometer ‘kopen’ en mag dan gaan fietsen. Het uiteindelijke doel is om aan het einde van de dag samen 388 kilometer bij elkaar te hebben gefietst. Er is gekozen voor deze korte afstand per keer zodat kinderen ook mee kunnen doen aan dit gebeuren.

Maar er is meer

Niet alleen het fietsen voor een goed doel is mogelijk, maar zoals gezegd is er ook een piazza. Van 13.00 uur tot 14.30 uur wordt er in een Italiaanse setting Italiaans getafeld vanuit Resto Van Harte en bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Kaarten hiervoor zijn voor € 1,- te koop bij de wijkcentra De Hobbit, De Spil, De Malburcht of Wijkclub Immerloo.

Vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur is er een kleedjesmarkt waar je heerlijk kunt rondneuzen. Ondertussen kunnen de kinderen op het terrein fietsen tegen de klok, slowbike rijden, in een luchtkussen springen, zich laten schminken en nog veel meer. Dit is overigens ook het tijdstip dat je kunt meedoen aan het geld ophalen voor Tour du ALS. Meer doneren is natuurlijk altijd mogelijk ;-).

Deze dag wordt gesponsord door de volgende bedrijven:

  • Pasvorm – Arnhem
  • Albert Heijn De Drieslag – Arnhem
  • Resto Van Harte – Arnhem

Wil je meer informatie over de Giro d’Italia klik >>>HIER<<<
Wil je meer informatie over stichting ALS klik >>>HIER<<<
Wil je meer informatie over Sportbedrijf Arnhem klik >>>HIER<<<

Previous post

Difrax.com - 5 euro korting op Dierenpark Amersfoort!

Next post

Difrax.com - Gratis verzending

The Author

Angela Aagenborg

Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 36 jaar jong, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, tien jaar later, heb ik duizenden blogs, column, artikelen geschreven, staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast en kan ik me niet meer indenken hoe ik ooit zonder schrijven kon. In de afgelopen dertien jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mezelf te verbeteren, maar het is vooral het schrijven zelf dat mezelf verbetert.
Naast Arnhemse Moeders schrijf ik voor nog drie andere blogsites en werk ik aan een nieuw boek.