BlogNieuws

Nieuw Arnhems initiatief: word MeeleefGezin Arnhem

Kinderen opvoeden is voor de meeste ouders een zware taak. Wanneer u als ouder psychische problemen heeft dan vergt de voortdurende zorg en aandacht voor een jong kind extra veel energie. Zeker wanneer je een weinig sociaal netwerk hebt om de zorg en aandacht van je kindje te kunnen opvangen.

Voor deze ouders is het concept MeeleefGezin Arnhem bedoeld. MeeleefGezin geeft deze ouders een steuntje in de rug door jonge kinderen (0 t/m 4 jaar) op te vangen zodat de ouder weer op krachten kan komen. U kunt zich al tijdens uw zwangerschap aanmelden.

Begeleiding
Een meeleefgezin is vrijwillige inzet, maar niet vrijblijvend. Uw kind wordt minimaal een dag(deel) per week en een weekend per maand opgevangen op vaste momenten. Regelmaat en continuïteit geven uw kind houvast. De betrokkenen sluiten samen een overeenkomst waarin ze zich langere tijd aan elkaar verbinden in het belang van het jonge kind. De meeleefgezinnen worden gescreend, getraind en ondersteund door professionals van Indigo en de afdeling Thuisbegeleiding van STMR, met steun van Stichting MeeleefGezin.

Help ook mee
Een MeeleefGezin biedt op vaste tijden een plek aan  een jong kind (0 t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Het kind krijgt extra aandacht en de ouder(s) krijgen de ruimte om te herstellen, waardoor zij beter in staat zijn om zelf voor hun kind te zorgen. Het kind blijft bij de eigen ouders wonen, zodat de band met de ouders in stand wordt gehouden.

Een meeleefgezin vangt het kind elke week een dag(deel) en elke maand een weekend op. Een meeleefgezin kan een gezin met kinderen zijn, maar ook senioren, stellen zonder kinderen of alleenstaanden kunnen meeleefgezin worden. Waar het om gaat, is dat het kind een veilig en stabiel tweede ‘thuis’ krijgt.

Meer informatie
Meer weten over het project MeeleefGezin? Bezoek de informatieavond op donderdag 7 april, 20.00 uur. De avond vindt plaats bij Indigo, Wagnerlaan 2 te Arnhem.

Zie ook:
www.indigogelderland.nl
www.meeleefgezin.nl

Vond je dit nieuwsbericht interessant? Sluit je dan aan bij meer dan 850 moeders uit Arnhem!

Previous post

huisenthuis.nl - 15% korting op alle kantoorkasten!

Next post

Pas op! zachtjes! voorzichtig!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.