BlogRecepten

Pufcursus

“Gaan jullie ook op pufcursus?”  Weer zo’n veelgestelde vraag tijdens de zwangerschap. Liefst door kinderloze vrienden van mijn vriend, die hem dan al zagen zitten blazen bij een nepbevalling met twintig andere stellen. “Nee hoor”, riep ik altijd stellig, maar ergens halverwege de zwangerschap bedacht ik me dat het misschien toch wel handig was om wat meer te weten over wat je allemaal te wachten staat. Naarstig ging ik op zoek naar een cursus die voldeed aan mijn eisen; niet te zweverig, niet te duur en het leek mij ook niet nodig dat mijn vriend wekenlang mee moest.

Uiteindelijk vond ik, net op tijd, de ideale cursus voor mij. Een combinatie van oefeningen en informatie, zonder te veel poespas. En ja, we lagen op matjes in een kringetje als een groep gestrande potvissen. En ja, we deden oefeningen waar een bejaardengymteam hun hand niet voor omdraait. Maar Ik heb overal van genoten. En wat was, tot mijn verbazing, het fijnste gedeelte van de avond? De ontspanningsoefeningen; en beetje zweverigheid blijkt dus ook niet verkeerd.

Het grootste voordeel van de cursus waren uiteindelijk niet de oefeningen of de adviezen maar vooral de whats-app groep die je er aan overhoudt. Heerlijk dat je een groep mensen hebt waarbij je kan klagen over je dikke enkels, vergeetachtigheid of harde buiken en zij begrijpen precies waar je het over hebt. Inmiddels worden ook de eerste hapjes, slaapsores of kledingtips besproken. Ik had de “pufcursus” niet willen missen.

Dus ben je zwanger en twijfel je nog of je (weer) aan een cursus mee wilt doen? Gewoon doen! Op zoek naar een zwangerschapscursus in Arnhem die bij jou past? Klik dan hier.

Het énige nadeel was dat de cursus vrij vroeg op de avond begon. Hierdoor moest ik haasten om op tijd te komen en vaak alleen eten. Een lekker en snelle eet optie is dan deze udonnoedel soep. Helemaal zen.

De noedels kan je kopen bij de toko. Het is een vrij grote portie, maar dan blijft er nog wat over om op te eten als je weer thuis komt.

Udonnoedel soep

(1 persoon)

Dit is een heel flexibel recept, eigenlijk kan alles vervangen worden. Wil je andere groenten toevoegen? Geen probleem. Let alleen op dat de hardere groente wat langer gekookt worden. Liever ook vlees? Bak dan wat spek, ham of kip mee aan het begin van het recept. Een restje vleeswaren kan ook toegevoegd worden. Niet te pittig? Gebruik dan minder rode peper en gember.

Ingrediënten:

2016-01-12 15.28.51

  • 1 theelepel wok olie (of voeg een paar druppels sesamolie toe aan je eigen bakproduct)
  • ½ winterpeen
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 klein teentje fijngesneden knoflook
  • 2 lente-uien
  • 300 ml bouillon
  • Handjevol diepvries doperwten
  • 1 pakje udonnoedels
  • Handjevol taugé
  • Sojasaus

Toppings:

  • Lente-ui
  • Rode peper
  • Gekookt ei
  • Taugé
  • Verse koriander

Snij de wortel in stukjes en bak deze in de wokolie in een klein pannetje. Voeg na een paar minuten de knoflook, gember, peper en fijngesneden lente-ui toe en bak heel even snel mee. (Als je de koriander als topping gebruikt kan je ook de fijngesneden koriandersteeltjes toevoegen). Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat even doorkoken tot de wortel beetgaar is.

Voeg udonnoedels en doperwtjes toe. Kook tot de noedels gaar zijn. Op de verpakking van de noedels staat aangegeven hoe lang ze gekookt moeten worden, maar meestal duurt het ongeveer twee minuten. Roer een halve minuut voordat de soep klaar is de taugé erdoor. Breng op smaak met sojasaus.

Als de soep smaakt zoals je wilt leg dan voorzichtig de toppings erop en eet smakelijk!

 

Vond je dit leuk? Sluit je dan aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem!

 

Previous post

Ikenik - Koop nu een kerstcadeau in de cadeaushop van IKENIK en betaal geen verzendkosten

Next post

Hallmark - Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak GRATIS kans op een grote doos bonbons!

The Author

Esther Solf

Esther Solf

Moeder (31), liefhebber van lekker eten, avonturier, vintage verzamelaar, koopjesjager en Arnhemmer. Schrijft over het leven als moeder en het eten wat daarbij hoort.