BlogCharming ArnhemEropuit

Rotweer? Deze dingen kun je wél doen!

Van oudsher een onderwerp voor eind augustus, tegenwoordig in november stof van gesprek. Want de herfst heeft nu pas écht zijn intrede ingezet. Arnhem is wat ons betreft dé stad om de kleintjes lekker buiten te laten ravotten. Met Sonsbeek, Angerenstein, Hoogte 80, Stadsblokken-Meinerswijk en Zypendaal hebben we het slechts over een kleine greep uit de prachtige parken die onze stad rijk is. Daarnaast is de Veluwe om de hoek, kent Oosterbeek prachtige bossen en de Posbank is op fietsafstand. Maar nu het kouder en natter wordt hebben veel ouders moeite om leuke activiteiten met de kids te organiseren. Daarom de komende weken elke week 3 tips!

Tip 1: binnenshuis: hutten bouwen!
Het geeft een beetje rommel, maar gegarandeerd dat je uren bezig bent samen. Hutten bouwen kan iedereen: neem een paar grote dekbedovertrekken, hoeslakens, dekens en kussenslopen. Hang ze over tafels en stoelen, zet het eventueel vast met wat wasknijpers en leg er matrassen onder. Voila: je hut is klaar.

De enige beperking is je fantasie. Maar eenmaal over de drempel naar de fantasiewereld, en alles is mogelijk. De hut kan een politiebureau zijn, brandweerkazerne, ziekenhuis… of wat niet eigenlijk? En natuurlijk helemáál leuk als ze er één nachtje in mogen slapen. Succes gegarandeerd!

Tip 2: buitenshuis: de bioscoop
Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je oudere kinderen naar de bioscoop te gaan. Maar wist je dat er nu ook bioscoopdagen zijn voor de allerkleinsten van 3 tot 6 jaar? Pathé organiseert, ook in Arnhem, de kleurbios. Bij deze voorstellingen worden uiteraard films gedraaid die passen bij deze jonge doelgroep. Maar daarnaast wordt ook het licht niet helemaal uitgedaan, staat het geluid wat zachter en ontvangen de kinderen een kids combo, diploma en kleurplaat. Kijk op de website van PATHE naar de eerstvolgende kleuterbios.

Wie wat meer van kleinschalige voorstelling houdt kan terecht bij Focus Filmtheater op de Korenmarkt. Hier draaien ze kinderfilms én hebben ze speciale peutervoorstellingen. Ook hier wordt de lamp niet helemaal uitgedaan zodat het niet te spannend is. Daarnaast worden vaak knutselactiviteiten in de pauze georganiseerd. Ook Focus heeft een website waar je de eerstvolgende voorstelling kan checken.

Tip 3: buitenshuis (maar toch gratis)
Gewoon lekker naar buiten gaan! Tuurlijk, voor ons is het niet fijn in de natte kou, maar voor kinderen is het geweldig om met hun laarzen in de plassen te stampen, door de bladeren te rollen en door beken te rennen. Dat komt mooi uit, want in de parken die in de inleiding van dit stuk aan bod kwamen, is hier alle ruimte voor! En wij verzekeren je, als je zelf je laarzen aantrekt en mee gaat doen, ga je het zelf stiekem ook hartstikke leuk vinden!

Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 900 moeders uit Arnhem!

Previous post

CoderDojo Arnhem leert kinderen programmeren

Next post

Kwart over zes

The Author

Redactie

Redactie