Blog

Voor het eerst naar de film

Laatst was het zover; Elia en ik gingen voor het eerst naar de film! Al sinds ik moeder ben kijk ik hiernaar uit. Waarom? Geen idee. Maar als je het had over quality time hebt met je kind dacht ik aan een regenachtige zondagochtend in de bioscoop. Misschien vanwege het hoge knusheidsgehalte en misschien een beetje omdat je in het donker M&M’s in je eigen tempo kunt eten.

Via Facebook zag ik dat een collega-moeder met een kind even oud als Elia naar Woezel & Pip de film waren geweest. Het was mijn sociale cue; dan kon ik ook met Elia naar de film. Het bioscoop concept kun je niet uitleggen aan een peuter. Dus behalve de motivatie ‘we gaan naar Woezel & Pip’ had hij geen idee wat we gingen doen.

Omdat het rustig was heb ik voor de loveseat gekozen. Toen het donker werd hield ik Elia lekker dicht tegen me aan. Voor 5 hele minuten was mijn fantasie over quality time werkelijkheid. Daarna eiste hij snoep en chanteerde me met vervelend peutergedrag. Ik wist: het snoep moest strategisch verdeeld worden over 1,5 uur. Een V-snaar vervangen klonk makkelijker dan dit.

Het laatste uur heb ik hem rustig kunnen houden met de doordachte dosering van snoep en wat loze dreigementen. Pas bij de aftiteling kwam mijn lieve peutertje tot leven. Niet omdat de film afgelopen was, maar omdat er muziek te horen was. Blij keek hij op en zette wat imponerende moves in. We bleven natuurlijk zitten tot de muziek was afgelopen. Leerpunt voor mama: de volgende keer gaan we naar iets met meer muziek.

Lees hier over de leuke kinderfilms en -activiteiten in Focus.
Op de website van Pathe Arnhem zijn te zien welke kleuterfilms er draaien.

Vond je deze blog leuk? Sluit je dan aan bij meer dan 850 moeders uit Arnhem!

Previous post

Pas op! zachtjes! voorzichtig!

Next post

Difrax.com - 5 euro korting op Dierenpark Amersfoort!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.