Blog

Wanneer moeders stiekem een beetje stom zijn (deel 1: op reis)

We weten natuurlijk dat wij de leukste mensen zijn die er zijn. We hebben immers de wereld het geschenk van ons kind gedaan. En dat feit alleen is al genoeg. Maargoed, ook wij zijn mens. En stiekem kunnen wij soms ook een beetje stom zijn. In deel 1, stomme moeders op reis:

1. Het baby on board bordje
Moeders waarvan het lijkt dat hun kind het enige onderwerp is dat na de bevalling is overgebleven; we kennen ze allemaal. En eigenlijk zijn we ze ook allemaal. Want hoe erg we ons ook ergeren aan al die andere moeders, zodra dat kleine hummeltje eruit is veranderen we allemaal in monsters die het nog maar over een ding kunnen hebben. En terecht ook. Dat is geen probleem. Dat is oké.

Wat niet oké is: baby on board bordjes. Dit bordje is namelijk niet wat het volgens Prénetal is. Het is geen veiligheidsbordje waarmee je medeweggevers waarschuwt dat er een baby in de auto zit. Dat we niet anders gaan rijden als we dit bordje (niet) zien hoeven we niet uit te leggen. Gaan we ook niet doen.

Maar het gaat er niet om wat dit bordje niet is. Het gaat erom wat dit bordje wél is. Een middel om de hele wereld te laten zien dat je een moeder bent. Zeker; van familie, vrienden en zelfs kennissen mag je verwachten dat ze je constante gezever over de kleine accepteren. Dat ze het leuk vinden zelfs. Maar die compleet onbekende op de snelweg? Het zal ‘m een worst wezen!

2. Het bedrukte zonnescherm
We blijven even bij de auto. We gunnen onze kinderen het beste. Bijna ons hele leven draait om die kleintjes. Dat doen we met liefde. Maarrrr. Dat moet niet met ALLES zo zijn. Hier krijg je verwende kinderen van die denken dat de wereld om hen draait. En het bedrukte zonnescherm is hier misschien wel de ultieme uiting van.

Tuurlijk, als jij rondrijdt in een of andere oude roestbak, dan maakt het ook vrij weinig uit. Maar dames: in je nieuwe gezinsauto hang je dus geen zonneschermen met Woezel en Pip, Brandweerman Sam of Ninja Turtles. Een mooie auto mag mooi zijn, en als jij daar niets om geeft dan doet je man dat wel . Ook al zegt hij van niet (en die moeten we ook wat gunnen toch?;)). Gewoon niet doen dus. Een zonnescherm an sich is al niet mooi: als je echt zo’n last van de zon hebt, dan koop je gewoon een zwarte.

3. De bakfiets
De bakfiets. Oh man, de bakfiets. Waar moeten we toch beginnen. Naast het feit dat dit onding zo’n beetje de belichaming van het grachtengordel-yuppen-moeder-hulpmiddel is, is het ding ook gewoon asociaal. En nu hadden wij er hier in de parel van Gelderland nooit zoveel last van; het houten monster is bezig met een ware vanuit Amsterdam afkomstige invasie.

Fietsers zijn hun leven niet zeker. Auto’s moeten vol in de remmen. De moeders die hun kind in deze moordwapens op wielen overal voor gooien konden wat ons betreft niet ontbreken in deze lijst. Het bedrukte zonnescherm is niet cool omdat je je kind niet moet laten denken dat hij of zij het middelpunt van de wereld is. Maar dat zijn jij en jouw kind samen ook niet!

Vond je deze blog leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 900 moeders uit Arnhem!

Previous post

Kinderen treden op in Café De Kroeg

Next post

Grootste kerstmarkt van het oosten in Arnhem

The Author

Redactie

Redactie

2 Comments

 1. Erica
  24 november 2016 at 13:11

  Nou, jij mag het dan een verschrikking vinden, maar voor mij was die bakfiets een uitkomst hoor! Ik kom ook uit Arnhem, en met (destijds) 3 kindjes onder de 4 jaar was de bakfiets mijn enige mogelijkheid om zonder auto verder dan 500 meter van mijn huis te geraken.
  Persoonlijk zie ik mezelf overigens totaal niet anders dan andere fietsers, hooguit iets voorzichtiger vanwege mijn kostbare lading en het besef van een langere remweg.
  Soms is het dus helemaal geen ‘hip vervoermiddel’, dus mocht je toch iets tegen hebben, zie het dan maar als een noodzakelijk kwaad.

  • 25 november 2016 at 15:17

   Hoi Erica, bedankt voor je reactie! Het artikel is geschreven met een knipoog. Niet te serieus nemen dus 😉