Blog

Arnhemse Moeders Verenigd

Een paar weken geleden plaatste ik deze persoonlijke Facebookpost. Ik was op zoek naar een huis, dichter bij de basisschool die we voor mijn zoontje hadden uitgezocht. Nu woon ik nog in Arnhem-Noord en ik heb er vrij weinig zin in om elke dag anderhalf uur (drie kwartier heen, drie kwartier terug) te moeten fietsen. En al had ik daar wel zin in, het valt ook gewoon niet te combineren met mijn werk, wat weer de hele andere kant op is.

Naast het logistieke probleem vind ik het ook gewoon belangrijk om dicht bij de school van mijn zoon te wonen. Ik vind het belangrijk dat wanneer hij oud genoeg is, hij zelf op de fiets naar school kan. Daarnaast gun ik het hem om straks ‘gewoon’ met zijn schoolvriendjes in de wijk te kunnen spelen. En als co-ouder vind ik het mooi dat hij straks gewoon zelf tussen papa en mama kan pendelen, want ook daar wonen we straks een stuk dichter bij. Want ja, dat kan hij straks. We hebben namelijk een huisje gevonden in De Laar West!

Maar waar ik deze blog voornamelijk voor schrijf, is om jullie hartelijk te bedanken. Jullie betrokkenheid en de grote hoeveelheid reactie’s van mensen die mee probeerden te denken waren hartverwarmend. Daarom heb ik besloten om een Arnhemse Moeders Facebookgroep op te richten. Er bestaan al veel leuke moedergroepen, maar nog niet één Arnhemse Moeders Groep. Op die manier kunnen we elkaar nog beter helpen. Dingen met elkaar delen en elkaar écht versterken. Niet alleen om oproepjes voor woonruimte plaatsen, maar ook voor spulletjes die je kwijt bent geraakt, ervaringen over een bepaalde scholen of gewoon om lekker te kletsen over het moederschap. Ook dat is natuurlijk fijn om met moeders uit de buurt te doen.

Uiteindelijk is zo’n groep een mooie manier om ook echt met elkaar in contact te komen. We krijgen regelmatig verzoeken binnen van moeders die in contact willen komen met andere moeders. Er zijn al wat mooie initiatieven in Arnhem op gericht, zoals De Wandelwagensoos. Maar soms hebben de moeders oudere kinderen of willen zij elkaar in de buurt of bij elkaar thuis ontmoeten. Wat de reden ook is: we zien vaak dat moeders laagdrempelig in contact willen komen met gelijkgestemde moeders. Hoe kan dat beter dan via een groep waarin we ons verenigen?

Lid worden kan binnen één klik: aanmelden

Previous post

Review: Cursus Samen Bevallen

Next post

Zindelijkheid: toch geen strijd

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.